Persbericht_220908

ARVAL TEKENT OVEREENKOMST VOOR DE OVERNAME VAN TERBERG BUSINESS LEASE GROUP IN NEDERLAND EN BELGIE

Arval 8 Sep 2022 , door
Arval

Houten, 8 september 2022 - Arval kondigt vandaag aan dat Nederlandse dochteronderneming Arval B.V. een overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Terberg Business Lease Group B.V. (TBLG) van aandeelhouders Royal Terberg Group en AutoBinck Group.

Terberg Business Lease Group (TBLG) is een full-service leasemaatschappij met een sterke positie in de Nederlandse private lease markt en een goed ontwikkeld en toonaangevend e-commerceplatform met het JustLease-label. Met deze overname breidt Arval, de specialist in full-service autoleasing en duurzame mobiliteitsoplossingen van de BNP Paribas Group, in Nederland zijn brede zakelijke aanbod uit richting consumentendiensten. Met in totaal meer dan 100.000 leasevoertuigen, wordt Arval bovendien een van de grootste leasemaatschappijen en mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt.

TBLG is in 2019 ontstaan ​​uit de fusie van Terberg Leasing B.V. en Business Lease Nederland B.V.. TBLG leaset voertuigen aan bedrijven en particulieren, met eind december 2021 een vloot van 38.170 leaseauto's.

Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arval: “De voorgenomen overname van TBLG past perfect bij de Arval Beyond-strategie en bij onze ambitie om de Europese marktleider op het gebied van duurzame mobiliteit te worden. Samen kunnen we onze digitale expertise uitbreiden en ons private lease-aanbod versterken. Bovendien worden we een van de toonaangevende mobiliteitspartners in Nederland en versterken we onze aanwezigheid in België.”

Rogier van Ewijk, CEO van TBLG: “In de huidige, zeer competitieve marktomgeving zijn een sterke inkoopkracht en de middelen om te investeren in innovatie een vereiste voor groei. De voorgenomen overname door Arval is een geweldige kans voor TBLG om toe te treden tot de #1 multi-brand full-service leasemaatschappij in Europa, die streeft naar het versnellen van de energietransitie en het vormen van de toekomst van mobiliteit.”

De overname, die nog onder voorbehoud is van het afronden van het consultatieproces met de ondernemingsraden van de betrokken partijen en goedkeuring door de Europese Commissie, zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

 

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE:

Neemt u voor meer informatie contact op met:

Frédérique van Gijn, media relations BNP Paribas Arval Nederland

frederique.vangijn@cffcommunications.nl
Tel: +31 (0)6 113 68 659
 

Over Terberg Business Lease Group (TBLG)
Terberg Business Lease Group (TBLG) is in 2019 ontstaan uit de fusie van twee familiebedrijven: Terberg Leasing en Business Lease Nederland. TBLG is actief in Nederland en België met hun merken Justlease (private lease) en Terberg Business Mobility (business-to-business). Met circa 40.000 voertuigen onder contract en ruim 200 medewerkers behoort TBLG tot de top van leasemaatschappijen in Nederland. TBLG is gevestigd in Utrecht (hoofdkantoor), Meerkerk en Gent.

Over Arval
Arval is opgericht in 1989 en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval levert als specialist in autoleasing en het aanbieden van mobiliteitsoplossing een compleet dienstenpakket. Zij biedt haar klanten – grote internationale ondernemingen, het MKB en zelfstandig professionals – oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico's van wagenparkbeheer uit handen nemen. Deskundig advies en kwaliteit van dienstverlening, die de basis vormen van de beloftes die Arval aan haar klanten deed, worden geleverd in 30 landen door meer dan 7.500 medewerkers. Het totale wereldwijde wagenpark van Arval omvat ruim 1.5 miljoen voertuigen (december 2021). Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 53 landen. Binnen BNP Paribas, behoort Arval tot de kernactiviteiten van Retail Banking.

In Nederland bekleedt Arval de zesde positie in de markt met 60.000 auto's. Met 290 medewerkers geeft Arval dagelijks uitvoering aan efficiënt wagenparkbeheer. Of het nu gaat om het leasen van enkele auto’s of het volledig uitbesteden van een wagenpark met meer dan 500 leaseauto’s, Arval zorgt altijd voor een gestroomlijnd proces met korte communicatielijnen. Arval streeft blijvend naar verbetering van haar dienstverlening. Dit maakt de samenwerking met haar klanten efficiënt, accuraat en transparant.

www.arval.nl

Over BNP Paribas
BNP Paribas is de grootste bank van de Europese Unie en een belangrijke speler in het internationale bankwezen. De bank is actief in 72 landen en telt meer dan 202.000 medewerkers, waarvan bijna 154.000 in Europa. De groep is een belangrijke speler in financiële zakelijke dienstverlening en retail banking. . Op basis van het sterk gediversifieerde en geïntegreerd businessmodel helpt BNP Paribas al zijn klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb’ers, grootzakelijke en institutionele klanten) bij het realiseren van projecten met oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, sparen en verzekeringsdekking. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en bedrijfstakken in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific.

BNP Paribas heeft duurzaamheid in al zijn activiteiten doorgevoerd, waardoor het bijdraagt aan de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep garandeert.

BNP Paribas is de grootste Europese zakelijke bank van Nederland. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten biedt BNP Paribas de Nederlandse markt internationale expertise en diensten. Onze experts van BNP Paribas bieden oplossingen op het gebied van vermogensbeheer, verzekeringen, financiering, leasing en mobiliteitsoplossingen - met name voor de zakelijke markt. 

www.bnpparibas.nl

Lees meer toon minder