XXimo en Arval

Arval BNP Paribas en XXImo sluiten Europees partnerschap en introduceren Visa-mobiliteitskaart: de Arval Mobility Pass

Samenwerking 20 Nov 2023 , door
Arval

Deze kaart biedt een innovatieve oplossing voor naadloos beheer van zakelijke mobiliteit

Rueil Malmaison/Houten en Utrecht, 20 november 2023 – Arval BNP Paribas (Arval), Europees leider in full-service leasing- en mobiliteitsoplossingen, en XXImo, toonaangevend betaal- en mobiliteitsplatform, zijn een Europese samenwerking aangegaan die begint in Nederland. Deze samenwerking maakt XXImo een belangrijke partner van Arval in Europa, met als grootste drijver de Arval Mobility Pass – een eenvoudige, innovatieve oplossing die een betaalkaart, app en beheerportaal combineert om zakelijke mobiliteit voor zowel werkgevers als werknemers eenvoudiger te maken. De Arval Mobility Pass is geïntegreerd met de geavanceerde betaaltechnologie van Visa, waardoor een brede dekking van mobiliteitsdiensten in Europa wordt gegarandeerd.

Een nieuwe stap binnen zakelijke mobiliteit

De Arval Mobility Pass geeft een nieuwe definitie aan de term zakelijke mobiliteit. Het gebruik van leasevoertuigen en daaraan gerelateerde diensten gaat voor werknemers naadloos over in de keuze voor alternatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen. Met één enkele betaalkaart kunnen zij in heel Europa een breed scala mobiliteitsoplossingen gebruiken - van parkeren tot openbaar vervoer, deelmobiliteit, zakelijk rijden en taxi's. Binnen Europa hebben ze dus toegang tot vrijwel alle vormen van mobiliteit en betalen deze rechtstreeks met hun fysieke of digitale Visa-kaart, Google Pay of Apple Pay, bijvoorbeeld via smartphone of smartwatch. Met de bijbehorende app hebben gebruikers gemakkelijk toegang tot een ruime keuze aan mobiliteitsdiensten en kunnen ze onder andere hun uitgaven en CO2-uitstoot bijhouden. Dit maakt het een uitkomst voor bedrijven in Nederland met 100 werknemers of meer, die vanaf 2024 verplicht de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen van hun werknemers moeten registreren.  


Werkgevers kunnen mobiliteitsbeheer stroomlijnen

Deze strategische alliantie komt niet alleen de werknemers ten goede, maar biedt werkgevers ook een pakket aan hulpmiddelen voor mobiliteitsbeheer, controle en monitoring via het Arval Mobility Pass-portaal. Dit stelt werkgevers in staat om hun mobiliteitsbeleid realtime te implementeren, op zowel individueel niveau als op groepen werknemers. Hierdoor worden mobiliteitsbudgetten gestroomlijnd en worden interne mobiliteitsrichtlijnen gemakkelijk gevolgd.

“Met de Arval Mobility Pass bieden we het ideale platform om het steeds veranderende mobiliteitsgedrag van medewerkers te ondersteunen, of ze nu een auto van de zaak rijden, met het openbaar vervoer reizen of een andere vorm van mobiliteit gebruiken. Ons doel is om tegemoet te komen aan de behoeften van onze zakelijke klanten met innovatieve multimobiliteitsoplossingen die op maat zijn gemaakt voor Mobility-as-a-Service”, zegt Amélie Phélip, Director Mobility bij Arval.

Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval Group, vult aan: “Dit nieuwe partnerschap benadrukt voor Arval het doel om de implementatie van alternatieve vormen van mobiliteit voor onze zakelijke klanten te versnellen. We willen de verschuiving naar multimobiliteit die wordt aangedreven door veranderen technologieën, werktrends en de wereldwijde ambitie om de impact van transport op milieu te minimaliseren, bevorderen.”

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: “We zijn enthousiast om samen te werken met Arval in hun ambitie om de zakelijke mobiliteit voor bedrijven te transformeren. Met de lancering van de Arval Mobility Pass toont Arval zijn leiderschap op dit gebied. Wij bieden niet alleen een modern en betrouwbaar betaalmiddel voor mobiliteit, maar stellen met ons configureerbare platform werkgevers ook in staat het mobiliteitsbeleid naar eigen inzicht in te richten. Ik kijk uit naar een duurzame samenwerking.”

Richard Campion, Head of Fleet and Business Mobility bij Visa: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met XXImo en Arval om verder te innoveren op het gebied van zakelijke mobiliteit. Samen leveren we een handige en betrouwbare betaalmethode die tegemoetkomt aan de steeds veranderende mobiliteitsbehoeften van de moderne reiziger.”

Nederland is de start van deze Europese samenwerking

De Europese uitrol van deze samenwerking begint in Nederland, waar medewerkers van Arval en de andere bedrijfsonderdelen van BNP Paribas in Nederland gebruik kunnen maken van de Arval Mobility Pass. Deze persoonlijke ervaring draagt bij aan de service voor zakelijke klanten in Nederland, waarnaar Arval het aanbod binnenkort wil uitbreiden. “Van het monitoren van reiskosten tot het bekijken van de CO2-uitstoot en het soort mobiliteitsgebruik: het platform biedt een uniforme en schaalbare internationale oplossing voor verbeterd mobiliteitsmanagement. Dit maakt het een uitkomst voor bedrijven in Nederland met 100 werknemers of meer, die vanaf 2024 verplicht de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen van hun werknemers moeten registreren” zegt Wesley van der Wal, Director Mobility bij Arval in Nederland.

Over Arval

Arval is een volle dochteronderneming van BNP Paribas en opgericht in 1989 als specialist in full-service autoleasing en nieuwe mobiliteitsoplossingen. In Nederland biedt Arval duurzame mobiliteitsoplossingen aan bedrijven van elke omvang en particulieren, zowel met het eigen merk als via Justlease private lease. Met 500 medewerkers en 100.000 auto's heeft Arval een leidende positie in de Nederlandse leasemarkt.

Als onderdeel van de divisies Commercial, Personal Banking & Services binnen de BNP Paribas Groep profiteert Arval van een wereldwijd netwerk, dat een cruciale rol heeft gespeeld in zijn internationale groei. Met meer dan 8,000 medewerkers in 30 landen, beheert Arval eind December 2022 circa 1.6 miljoen voertuigen. Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, een wereldleider in wagenparkbeheer, met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen.
Kijk voor meer informatie op www.arval.nl

Over XXImo  

XXImo is het all-in-one mobiliteitsplatform voor werkgevers waar onkostenbeheer, internationaal reizen en mobiliteit samenkomen. Met XXImo kunnen werkgevers het volledige mobiliteitsbeleid voor alle medewerkers inrichten op basis van business rules. Medewerkers krijgen vervolgens binnen deze regels alle keuzevrijheid om te reizen zoals zij dat willen. Met een breed pallet van slimme betaaloplossingen en handige app kunnen zij elke dag hun reis plannen, boeken en betalen. Van openbaar vervoer tot hotelovernachtingen en van deelmobiliteit tot e-laden. Doordat alle kosten, betalingen en declaraties via één platform verwerkt worden, profiteren werkgevers van één factuur met btw-specificatie, één rapportage, centraal inzicht in CO2 van mobiliteit en één contract met een leverancier. Kortom: meer grip en controle voor de werkgever, en meer flexibiliteit voor werknemer.   

 XXImo is opgericht in 2011 en onderdeel van AutoBinck Group – een Nederlands familiebedrijf dat is uitgegroeid tot één van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt, met veelzijdige ventures gericht op de mobiliteit van morgen en overmorgen. Het bedrijf heeft een omzet van 1 miljard euro, is actief in acht Europese landen en heeft meer dan 1.600 medewerkers. 

Kijk voor meer informatie op www.xximo.com

Over BNP Paribas

BNP Paribas is de grootste bank van de Europese Unie en een belangrijke speler in het internationale bankwezen. De bank is actief in 65 landen en telt bijna 185.000 medewerkers, waarvan meer dan 154.000 in Europa. De groep is een belangrijke speler in financiële zakelijke dienstverlening en retail banking. Op basis van het sterk gediversifieerde en geïntegreerd businessmodel helpt BNP Paribas al zijn klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb’ers, grootzakelijke en institutionele klanten) bij het realiseren van projecten met oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, sparen en verzekeringsdekking. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en bedrijfstakken in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific.

BNP Paribas heeft duurzaamheid in al zijn activiteiten doorgevoerd, waardoor het bijdraagt aan de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep garandeert.

BNP Paribas is de grootste Europese zakelijke bank van Nederland. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten biedt BNP Paribas de Nederlandse markt internationale expertise en diensten. Onze experts van BNP Paribas bieden oplossingen op het gebied van vermogensbeheer, verzekeringen, financiering, leasing en mobiliteitsoplossingen - met name voor de zakelijke markt. 

Lees meer toon minder