Home > Over Arval

Over Arval

Over Arval

Arval is opgericht in 1989 en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval is gespecialiseerd in autoleasing met een compleet dienstenpakket. Zij biedt haar klanten –grote internationale ondernemingen, het MKB en zelfstandig professionals– oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico's van wagenparkbeheer uit handen nemen. Ook biedt Arval private lease aan voor consumenten. Deskundig advies en kwaliteit van dienstverlening, die de basis vormen van de beloftes die Arval aan haar klanten deed, worden geleverd in 29 landen door meer dan 7.000 medewerkers. Het totale wereldwijde wagenpark van Arval omvat 1.193.910 voertuigen (december 2018). Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen. Binnen BNP Paribas, behoort Arval tot de kernactiviteiten van Retail Banking. Lees hier meer over Arval internationaal.

Beste leasemaatschappij van Nederland

Ons Nederlandse wagenpark telt ruim 40.000 auto’s. Daarmee is Arval de vierde leasemaatschappij van Nederland. Met 250 medewerkers beheren we de auto’s van onze Nederlandse klanten. Wij hebben met elke klant persoonlijk contact, of het nu om één auto gaat of om een wagenpark van 500 leaseauto’s. Daarbij zorgen we voor een gestroomlijnd proces met korte communicatielijnen. Al onze medewerkers werken zo efficiënt, accuraat en transparant mogelijk met hun klanten samen. We zijn dan ook erg trots dat Arval in 2018 voor de dertiende keer op rij werd uitgeroepen tot de beste leasemaatschappij van Nederland!

‘Arval geeft u niet alleen wat u vraagt, maar wat u altijd al had willen hebben.’ Dat is onze missie. We willen nu eenmaal elke klant de best mogelijke mobiliteitsoplossing bieden. Arval is er voor iedereen. We beginnen daarom met heel goed luisteren naar wat u als klant nodig heeft. Zodat u zeker weet dat u precies krijgt wat u nodig heeft. In onze visie op leasen draait het namelijk om u.

Arval is er voor iedereen!

Of u nu een leaseauto via uw werkgever heeft, eigen ondernemer bent of gebruik maakt van Private Lease, bij Arval betekent leasen: altijd zorgeloos een nieuwe energiezuinige auto rijden op een manier die bij u past. Heeft u maar af en toe een auto nodig maar wilt u wel goed voor de dag komen? Dan kunt u bijvoorbeeld een leaseauto delen met collega’s of andere ondernemers. Bekijk hier al onze mobiliteitsoplossingen.

Partner bij wagenparkbeheer

Wagenparkbeleid beheren en uitvoeren is voor de meeste organisaties geen kernactiviteit. Het is lastig om dit efficiënt en economisch optimaal te doen als de specifieke kennis, vaardigheden en middelen ontbreken. Organisaties die ervoor kiezen hun wagenpark in eigen beheer te houden zijn daarom in de praktijk vaak meer tijd en geld kwijt dan nodig is. Leasen kan u dan ook veel geld besparen. Daarnaast houdt u grip op uw wagenpark en kunt u erop vertrouwen dat u alles goed geregeld heeft. Bij Arval zeggen wij ‘We manage. You keep control.’. Bekijk onderstaande video om te zien hoe wij hier uitvoer aan geven.

15% kostenbesparing

Uit de praktijk weten wij dat het één FTE kost om een wagenpark van 125 auto’s te beheren. Alle administratieve handelingen kosten veel tijd, net als het maken van analyses en rapportages. Arval neemt als leasemaatschappij uw auto’s en alle werkzaamheden die daarmee samenhangen van u over. Ons doel daarbij is minimaal 15% te besparen op zowel uw beheer- als autokosten. En omdat wij alle informatie over uw wagenpark zorgvuldig administreren, kunnen wij u de besparingen concreet laten zien.

Bij een goed wagenparkbeleid hoort een consequente, kostenbewuste autoregeling die periodiek wordt aangepast aan nieuwe omstandigheden. Door bepaalde gewoontes, verworven rechten en uitzonderingen die regel worden, verliest een autoregeling aan kracht. Als onpartijdige derde voorkomt Arval dit. Wij informeren uw berijders over hun rijgedrag en spreken ze aan als zij zich niet aan de afspraken houden. U heeft dus meer grip op het gedrag van uw medewerkers zonder dat dat u tijd en moeite kost.

Maatwerk

De goede afspraken met huidige leveranciers zijn voor veel bedrijven een argument om geen auto’s te leasen. Maar bij Arval sluit het één het ander niet uit: wij zijn namelijk bereid om uw huidige afspraken over te nemen. Handig voor u, want u doet slechts zaken met één partij. Bovendien profiteert u dan van de schaalvoordelen die wij behalen als afnemer van producten en diensten voor ruim 40.000 auto’s. Of misschien denkt u dat leasen niets voor u is omdat u genoeg kapitaal in de organisatie heeft om de auto’s zelf te financieren. Ook dan kan samenwerking met Arval voordelig voor u zijn. U kunt namelijk uw auto’s zelf blijven financieren en toch gebruik maken van onze uitgebreide dienstverlening. Bij Arval is leasen dus altijd maatwerk. Wij geven u graag vrijblijvend advies. Zo maken wij graag vrijblijvend een analyse van uw huidige autoregeling. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 030 602 44 44.

Maak kennis met Arval

Leasen bij Arval betekent gemak en optimale regie. U bepaalt het beleid en wij voeren dat uit. Natuurlijk nemen wij u alle administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor heldere en betrouwbare informatie over uw auto of wagenpark. Die informatie kunt u online raadplegen via My Arval. Zo heeft u altijd inzicht in de opbouw van uw wagenpark en in de kosten, het brandstofgebruik en de CO2-uitstoot van uw auto’s.

Uiteraard denken onze accountmanagers graag met u mee. Bijvoorbeeld over hoe u kosten kunt besparen. Ook kunnen zij u helpen bij complexe mobiliteitsvraagstukken. Zij zetten hun kennis en ervaring graag voor u in en helpen u de mobiliteit binnen uw bedrijf zo duurzaam en kostenefficiënt mogelijk in te richten. Zo biedt Arval Mobility Link u snel inzicht in alle vormen van mobiliteit binnen uw bedrijf, dus ook het openbaar vervoer en de fiets.

 

Accountteam

Bij Arval heeft u één vast aanspreekpunt: uw accountmanager. U krijgt gegarandeerd snel antwoord, waar het ook over gaat. Dat is mogelijk omdat wij werken met accountteams. Een accountteam bestaat uit twaalf mensen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het beheer van uw wagenpark. Zij kennen uw autoregeling en wagenparkbeleid door en door en hebben alle kennis in huis om u direct van dienst te zijn.

Accountteam
Driverteam

Driverteam

Als onderdeel van het accountteam kent Arval ook het driverteam. De medewerkers van het driverteam helpen u met alle praktische zaken rondom de leaseauto. Denk bijvoorbeeld aan vragen over onderhoud en schade, maar ook voor het inplannen van een APK of reguliere onderhoudsbeurt bent u bij hen aan het juiste adres. Door de werkervaring en nodige opleiding kan het driverteam u in de meeste gevallen direct verder helpen. In 2017 kon het driverteam in 88% van de contactmomenten uw verzoek of vraagstuk direct beantwoorden!

Als u vragen of opmerkingen heeft over uw leaseauto, weet dat het driverteam u altijd met veel plezier helpt, zelfs ’s avonds! Wij staan klaar op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.15 uur en zijn rechtstreeks bereikbaar op 030 602 41 41, per e-mail driverteam@arval.nl.

Digitale diensten

Arval maakt het u graag zo makkelijk mogelijk. Daarom investeren we in digitale diensten, waarmee altijd informatie over uw wagenpark kunt raadplegen. Op een moment dat het u schikt. En omdat wij begrijpen dat u wel iets anders te doen heeft dan vragen van berijders beantwoorden, kunnen uw berijders de meeste informatie ook zelf vinden.

My Arval voor wagenparkbeheer

My Arval is uw eigen persoonlijke omgeving en maakt het beheer van uw wagenpark eenvoudig en transparant. U vindt hier informatie over uw wagenpark. Zo ziet u in uw agenda wanneer u er nieuwe auto’s worden geleverd en wat de dichtstbijzijnde Service Partners zijn voor onder andere schade en onderhoud. Ook leest u op de social wall het laatste automotive nieuws. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kunt u uw berijders goed begeleiden in hun autokeuze.

My Fleet Status

Wilt u weten hoe u op uw wagenpark kunt besparen? Wilt u inzicht in uw totale verbruik en CO2-uitstoot? Of wilt u zien welke berijders in verhouding veel brandstof verbruiken? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u eenvoudig via My Fleet Status. Met My Fleet Status heeft u real-time inzicht in de status van uw wagenpark. Deze online tool biedt u diverse rapportagemogelijkheden om uw wagenpark eenvoudig te beheren en direct inzicht te krijgen in de Total Cost of Ownership. U zoomt eenvoudig in op specifieke auto’s, medewerkers of KPI’s. Vrijwel elke analyse is met My Fleet Status binnen handbereik, waardoor u snel acties kunt nemen om uw wagenpark te optimaliseren.

My Fleet Trends

My Fleet Trends ondersteunt u om de juiste zakelijke beslissingen te nemen op internationaal niveau. Wat kunt u met My Fleet Trends?

  • een internationaal geconsolideerd overzicht maken van uw wagenpark, real-time en in het verleden
  • de KPI’s van uw wagenpark actief monitoren
  • de KPI’s van uw wagenpark benchmarken met andere internationale Arval voorbeelden
  • up-to-date blijven met de markttrendmodule over de laatste ontwikkelingen in de automotive sector.

Bekijk de video en ervaar het gemak van My Fleet Status en My Fleet Trends.

 

My Arval Mobile voor uw berijders

Ook voor uw berijders is er een persoonlijke digitale omgeving: My Arval. Zodra ze inloggen, vinden ze alle relevante informatie over hun leaseauto en hun rijgedrag. Met de My Arval Mobile app raadplegen ze dezelfde informatie eenvoudig op hun smartphone. Kilometerstanden, contractdetails, brandstofverbruik, reparatie en onderhoud, schades, bekeuringen: uw berijders kunnen op elk gewenst moment bij deze informatie. Ze kunnen zelfs online hun nieuwe leaseauto samenstellen. U bespaart een hoop tijd doordat uw berijders u niet meer nodig hebben voor de meeste van hun vragen.

Integral Fleet

Integral Fleet is een onmisbare rapportagetool voor elke wagenparkbeheerder die met meer dan één leasemaatschappij werkt, internationaal en lokaal. Het is een uniek, webbased rapportageplatform. Integral Fleet geeft u op eenvoudige wijze een 360 graden beeld van uw wagenpark door data van al uw leasemaatschappijen samen te brengen op één locatie. Op een zeer gebruiksvriendelijke manier helpt het u strategische beslissingen te nemen op basis van uw belangrijkste KPI’s.

MVO

Dankzij de kennis van onze experts over de nieuwste innovaties in motorefficiëntie en alternatieve brandstof, zijn zij in staat klanten te helpen een auto te kiezen welke het beste aansluit bij hun behoeften. Dankzij deze adviezen kan de CO2 uitstoot van auto's terug worden gebracht met 5 ton per voertuig tijdens de looptijd van het leasecontract. Trainingen als 'eco-rijden' zorgen ervoor dat chauffeurs weten hoe ze hun voertuigen efficiënter kunnen gebruiken. Door bewustwording en het toepassen van simpele tips kan de CO2 uitstoot al met 5% dalen. Arval stimuleert ook het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen (elektrisch, hybride, enz.) en biedt tips hoe deze te gebruiken.

Naast het adviseren van klanten over MVO, besteedt Arval zelf ook veel aandacht aan het duurzamer maken van haar eigen organisatie. In 2004 ondertekenden wij het UN Global Compact. Wij behaalden in 2009 ook de ISO 14000-certificering en FIRA-certificering om aan te geven dat wij MVO serieus nemen en dat wij actie ondernemen om dat aan te tonen. Vandaag de dag is onze betrokkenheid sterker dan ooit. Concreet: wij laten onze voortdurende betrokkenheid zien door de 12 MVO-verplichtingen na te leven die door onze moedermaatschappij BNP Paribas zijn opgesteld in vier gebieden: economisch, sociaal, maatschappelijk en ecologisch. Een overzicht van de stappen die wij als organisatie hebben gezet zijn te vinden op onze internationale website.