sale & leaseback

Sale & Leaseback

Heeft jouw organisatie behoefte aan meer kapitaal en meer inzicht in de totale kosten voor gebruik van het wagenpark? Wil je daarnaast alle zorgen voor onderhoud, verzekeringen en reparaties uitbesteden aan een expert? Dan is Sale & Leaseback van jouw wagenpark een uitkomst.

Met Sale & Leaseback ontvang je een grote som kapitaal door de verkoop van je huidige wagenpark en loop je minder financiële risico's. Bovendien bespaar je op administratie en is het wagenpark van jouw organisatie dankzij Arval altijd piekfijn in orde. 

Waarom Sale & Leaseback

Geen financieel risico

Bij Sale & Leaseback bent u niet blootgesteld aan slijtage, onderhoud, belastingen en de onzekerheid van eventuele schade

Geen risico van afschrijving

Bij Sale & Leaseback heeft u geen risico van afschrijving, Arval weet zelf wanneer het tijd is om de auto te verkopen.

Geen reputatierisico

Met Sale & Leaseback heeft u altijd een auto die er goed uit ziet.

Efficiëntie van uw vlootprocessen

Arval's Sale and Leaseback helpt u bij het beheersen van de cashflow van uw voertuigen.

 • Overdracht van jouw eigen wagenpark naar full-service leasing

  Eigen bezit van een wagenpark heeft als voordeel dat je alle zaken zelf in de hand hebt, maar anderzijds is dat ook juist een nadeel. Alle financiële, afschrijvings- en reputatierisico's zijn namelijk voor jezelf. Bovendien is er personeel nodig als het om meer dan een enkele auto of bedrijfsauto gaat om de administratie af te handelen.

  Sale and Leaseback is een mooie oplossing voor een aantal risico's: je verkoopt jouw wagenpark aan ons en wij verhuren het aan je terug. je behoudt de eigen voertuigen, wij nemen de risico's over en bieden jou en je berijders een volledig dienstenpakket.

  • Financieel risico: Bij auto’s in eigendom bent u ook blootgesteld aan slijtage, onderhoud, belastingen en de onzekerheid van eventuele schade.
  • Risico van afschrijving: Voertuigen worden op verschillende niveaus afgeschreven, zodat u niet zeker weet wanneer het tijd is om ze te verkopen.
  • Reputatierisico: oudere voertuigen, zelfs met kleine krasjes, kunnen van invloed zijn op hoe de klant uw merk (en uw CSR-referenties) beoordeelt.
 • Maak van voertuigactiva een kapitaalinjectie voor jouw bedrijf

  Met Sale and Leaseback krijg je direct een cashinjectie in jouw organisatie. Hiermee loopt je organisatie geen financiële risico's meer welke verbonden zijn aan het bezit van een eigen wagenpark. 

  Extra kapitaal en een voorspelbaar uitgavenpatroon zijn tevens waardevol in onzekere tijden zolang de Covid-19 pandemie voortduurt.

 • Bespaar op administratie en ontvang alles op één factuur

  Naarmate een wagenpark groter wordt neemt ook de complexiteit aan administratie toe. Verzekeringen, belastingen, onderhoudskosten en schades kunnen maandelijks een veelvoud aan transacties en bijbehorende administratie opleveren. Als vuistregel kosten iedere 60 à 70 voertuigen ongeveer 1 fte aan personeel om effectief te beheren. Met Sale and Leaseback dring je alle administratie en potentieel honderden facturen terug tot slechts twaalf maandfacturen per jaar vanuit Arval.

  Met Sale and Leaseback neemt Arval de administratielast uit handen, waarmee je in een kleinere organisatie meer tijd overhoudt voor je kernactiviteiten en bespaar je op administratiekosten als je momenteel een groter wagenpark beheert. 

 • Hoe werkt Sale and Leaseback?

  employee
  Wij kopen

  Wij kopen jouw bestaande wagenpark tegen een overeengekomen prijs, waardoor er geld vrijkomt voor uw bedrijf.

  Wij bieden

  Wij bieden uw wagenpark aan als een volledig beheerde set van vlootleasingdiensten, waardoor uw operationele- en tijdsdruk wordt verminderd.

  Wij optimaliseren

  Wij optimaliseren voortdurend uw wagenparkdiensten, zodat uw wagenpark in lijn wordt gebracht met uw belangrijkste bedrijfsstrategie.

Neem contact met ons op!
Onze specialisten helpen u graag bij uw vragen over Sale & Leaseback

Waarom kiezen voor Arval?

Internationale organisatie met lokale kennis

Ervaren en professioneel

Minimale workload voor onze klanten

Wij adviseren én voeren uit, uiteraard naar behoefte

Persoonlijke aanpak

Een accountteam met één vaste contactpersoon

14 keer de beste leasemaatschappij

Hoogste tevredenheidscore van wagenparkbeheerders