Reiskostenvergoeding Arval

Onbelaste reiskostenvergoeding omhoog in 2023

Wet-en-regelgeving 23 May 2022 , door
Annemarie Wolbers

Het kabinet is akkoord gegaan met een verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding. Dat betekent dat je vanaf 1 januari 2023 niet 19 cent, maar 21 cent per kilometer belastingvrij kunt uitbetalen. In 2024 stijgt dit bedrag nog verder naar 23 cent.

Waarom verhogen?

In 2020 berekende de Vereniging Zakelijke Rijders dat het bedrag van 19 cent per kilometer te weinig is om de kosten te kunnen dekken. Maar sinds de hoge benzineprijzen van afgelopen maanden is de vraag om een hogere vergoeding echt dringender geworden. Vooral werkgevers moeten er hierbij aan geloven. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de onbelaste reiskostenvergoeding wordt verhoogd. De verwachting is dat de vergoeding wordt verhoogd naar 21 cent in 2023 en 23 cent in 2024. Maar dit is nog niet definitief. Wat de exacte bedragen worden horen we op Prinsjesdag.

Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Bereid je goed voor op deze wijziging en onderzoek wat je moet aanpassen en welke opties er verder voor je onderneming zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het updaten van je mobiliteits- en reiskostenregeling.
  • Aanpassingen op het declaratieformulier.
  • Heb je eerder je reiskosten al (tijdelijk) verhoogd? Onderzoek dan of de nieuwe hogere netto reiskostenvergoeding een aanleiding is om er een einddatum aan te hangen.
  • Je mobiliteitsbudget wordt gunstiger voor je werknemer (omdat er netto meer overblijft) zonder dat het jou extra kost. Hiermee scoor je dus extra punten bij (toekomstige) werknemers.

 

Heb je vragen?

Over de nieuwe regeling of over wat dit betekent voor jouw onderneming? Neem dan gerust contact op met je accountmanager.

Meer weten?

Service met een lach Arval
Download de brochure
Of neem contact op met Head of Consulting Arjos Bot: 030–602 44 44.
Service met een lach Arval
Lees meer toon minder