Mobiliteitsoplossingen Arval

JOHAN CRUIJFF ARENA PLAATST ELEKTRISCHE DEELAUTO’S EN -FIETSEN

Mobiliteit 5 Nov 2019

JOHAN CRUIJFF ARENA PLAATST ELEKTRISCHE DEELAUTO’S EN -FIETSEN

JCA ACSRecentelijk is er een pilot van 6 maanden gestart voor medewerkers van de Johan Cruijff ArenA ter bevordering van de gebiedsontwikkeling in Amsterdam Zuidoost. Arval, Mobility Concept en ConnectBike hebben hiervoor de handen ineen geslagen. In totaal zijn er 2 elektrische deelauto’s en 4 elektrische deelfietsen bij de Johan Cruijff ArenA geplaatst waarbij het reserveringsproces en het openen, starten en sluiten via een app is gedigitaliseerd. 

Door de ontwikkeling van deze app is er geen sleutel nodig voor het vervoersmiddel en is het voor de medewerkers gemakkelijk, snel en direct inzichtelijk om dit elektrische deelvervoer te gebruiken. Ook is het mogelijk om de app verder uit te breiden met andere mobiliteitsvormen zoals het openbaar vervoer, taxi, carpoolen en Uber.

Door het gebruik van elektrische deelauto’s en -fietsen te stimuleren levert dit milieuwinst op en wordt er efficiënter omgegaan met de ruimte in de hoofdstad. Ook heeft het een positieve invloed op de vitaliteit en bereikbaarheid van de medewerker. Met de stimulatie van dit soort projecten draagt Arval bij aan de verduurzaming en mobiliteitsontwikkeling van nu en in de toekomst.

Lees meer toon minder