Datalek

Datalek RDC

Arval 26 Mar 2021

Arval Nederland heeft vanmorgen kennis genomen van het datalek bij RDC. Wij hebben zelf direct een preventief intern onderzoek gestart. Hieruit komt naar voren dat wij in de periode van september 2018 tot eind januari 2019 geen relatie met RDC hebben gehad en geen klant- en berijderdata aan RDC hebben verstrekt.

Wat betekent dit concreet voor u als klant van Arval? Dit betekent dat uw klant- of berijderdata vanuit Arval niet bij RDC terecht is gekomen. Daarentegen zijn onze partners, zoals autobedrijven en bandenfitters, in bepaalde gevallen wel aangesloten bij RDC. Arval deelt met deze bedrijven gegevens van berijders, zodat diensten (zoals aflevering en onderhoud) efficiënt kunnen worden uitgevoerd. 

Wij hebben vernomen dat hierboven genoemde bedrijven de informatie die zij verzamelen (via Arval, maar ook rechtstreeks van berijders) delen met RDC voor andere doeleinden. Het is dus aannemelijk dat de gegevens van leaseberijders betrokken zijn in het datalek. RDC is als verwerkingsverantwoordelijke in het proces de partij die de behandeling van het datalek coördineert. Voor verdere vragen en opmerkingen verwijzen wij u dan ook naar deze pagina van RDC. 

Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u deze mailen naar privacy@arval.nl. In geval van nieuwe ontwikkelingen zullen wij dit direct delen via dit kanaal. 

Lees meer toon minder