no
 • hans
  Lees hoe Hans ruim 13 jaar werken bij Arval ervaart

  “Mijn collega's staan ook privé voor mij klaar. Dat is waardevol.“

 • Hans in de auto
  Lees hoe Hans ruim 13 jaar werken bij Arval ervaart
  “Ik werk met mijn iPad op schoot op de bijrijdersstoel.”
 • Hans op de bank
  Lees hoe Hans ruim 13 jaar werken bij Arval ervaart
  “Het uitgangspunt is altijd: ‘Hoe kunnen we je behouden?”
 • In zijn functie krijgt Hans Boswinkel (Netwerkmanager) de vrijheid om zelf zijn uren in te delen. Hij werkt al 13 jaar bij Arval en terugkijkend heeft hij niet het meest voor de hand liggende pad bewandeld. Eentonig is zijn loopbaan daardoor nooit geweest. Hans vertelt over de mooie kansen die hij kreeg.

  Al 13 jaar werk ik bij Arval. Ik heb altijd in verkoopfuncties gezeten, maar kreeg vorig jaar de kans om de functie van Netwerkmanager te gaan vervullen. Een compleet ander vakgebied. Tijdens de sollicitatierondes kreeg ik te maken met concurrenten die al ervaring hadden en op papier een veel logischere keuze waren dan ik. Toch kreeg ik het vertrouwen en de kans om mezelf te bewijzen. Dat voelt goed; een persoonlijke overwinning.

  “Het uitgangspunt is altijd: ‘Hoe kunnen we je behouden?”

  Hans aan de lunch

  Met 200% inzet ging ik mijn nieuwe rol in, wat ook te maken heeft met het plezier dat ik heb in het werken voor Arval. Dat zit ‘m voor mij ook in het zorgzame karakter van de organisatie. Er wordt goed gelet op wat ik nodig heb in mijn persoonlijke ontwikkeling en wat mijn kwaliteiten zijn. Het uitgangspunt is altijd: ‘Hoe kunnen we je behouden?’ Dat vind ik heel mooi. Zo geef je je medewerkers het gevoel dat ze ertoe doen.

  Van alle gemakken voorzien
  Die persoonlijke ontwikkeling hoeft natuurlijk niet altijd een stap naar een nieuwe functie te betekenen. Gedurende het jaar kijk ik ook met mijn leidinggevende welke opleiding past bij het vervullen van mijn rol op dat moment. Zo heb ik laatst een tweedaagse training bijgewoond van een automerk over de technische ontwikkelingen van hun producten. Het is niet direct logisch dat ik daarheen ga, maar voor mij wel interessant. Wanneer ik bij een servicepartner in de garage sta, wil ik namelijk graag weten waar ik het over heb. Daarnaast spreekt het onderwerp mij persoonlijk aan.

  Arval biedt mij alle middelen om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Een leaseauto, telefoon en iPad zijn hier logischerwijs onderdeel van, waardoor ik niet gebonden ben aan kantoor. Niet verkeerd als je het hele land door reist voor je werk. Al ben ik daar wel minder tijd aan kwijt dan veel mensen denken. In een gemiddelde week ben ik drie dagen op kantoor en twee dagen onderweg. Op die twee dagen is mijn auto echt mijn werkplek. De meeste mensen gebruiken hun auto alleen om van A naar B te komen. Als ik op plek B ben, verplaats ik, als ik even tijd over heb, naar de bijrijdersstoel en doe dan rustig mijn administratie of pleeg wat telefoontjes.

  “Ik werk met mijn iPad op schoot op de bijrijdersstoel.” 

  Op die manier ervaar ik veel vrijheid in mijn functie. Binnen mijn functie is het ook mogelijk om mijn eigen uren indelen. Soms betekent dat ‘s avonds nog even doorwerken als dat op dat moment uitkomt, om vervolgens ‘s ochtends de ruimte te hebben om naar een voorstelling van mijn kinderen te gaan op school. Dat vind ik heel belangrijk.

  Hans loopt naar de auto

  We care about you
  Van nature ben ik een mensen-mens. Ik zoek mijn collega’s veel op op de werkvloer, ook omdat ik ze binnen mijn functie inhoudelijk nodig heb. Soms doet zich een situatie voor waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn. Elk met ook hun eigen belangen. Ik ben dan de spin in het web. Doordat ik al wat langer bij Arval werk, snap ik waar iedereen vandaan komt. Ik vind het leuk om zo’n puzzel op te lossen.

   “Mijn collega’s staan ook privé voor mij klaar. Dat is waardevol.”

  Naast het harde werken, is er veel ruimte voor fun. Onder de noemer We care about you worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd: van in het weekend Formule 1 kijken in het auditorium tot hardloopwedstrijden of een mindfulness cursus. Het past niet allemaal bij mij, maar daardoor is er voor ieder wat wils. Ook buiten kantoor om heb ik contact met collega’s. We gaan regelmatig squashen. Op zo’n moment is werk echt afgesloten en praten we over andere dingen. Het is heel leuk om te merken dat mijn collega’s voor me klaarstaan op – voor mij – belangrijke momenten in mijn privéleven.

  Succes
  In die 13 jaar dat ik bij Arval werk, is er veel veranderd om het succes van de organisatie te waarborgen. Zo zie ik nu bijvoorbeeld dat de focus steeds meer ligt op de verschillende specialismen binnen Arval. Vroeger had de buitendienst een leasecontract onder de linkerarm en een shortleasecontract onder de rechterarm. Nu zijn ze meer allround. Ze gaan op pad met een iPad met 12 verschillende diensten en signaleren de klantbehoefte, waar ze zelf invulling aan geven. Of ze zorgen voor een aanvullende afspraak met een specialist binnen de organisatie. Die rol is vernieuwend en heel waardevol voor de toekomst van ons bedrijf. Klanten krijgen daardoor precies de aandacht die zij nodig hebben.

  Wat ik zelf bijdraag aan het succes van Arval? Ik ken de kernwaarden van de organisatie en die sluiten goed aan bij wat ik persoonlijk belangrijk vind. Ze vormen voor mij de basis waar vanuit ik probeer mijn werk te doen. Dat betekent: vlot antwoorden, mensen verrassen, tien stappen vooruitdenken. En ik probeer dat ook op onze servicepartners over te brengen, waarmee zij ons verlengstuk zijn in het land. Zij hebben tenslotte contact met de berijder. Verder bewaak ik de balans tussen werk en privé. Ik werk hard, maar probeer dat wel gezond te doen.

  Hans in overleg

  Ambitie
  Dat er ook genoeg kansen zijn om voor je eigen succes te gaan binnen Arval, daar ben ik het levende bewijs van. Maar je moet je ambities wel uitspreken. Je moet laten zien wat je kan en de organisatie moet het ook in je zien. Als die drie dingen samenkomen, dan is er heel veel mogelijk.

   

  Wil jij, net als Hans, ook een uitdaging aangaan binnen Arval?
  Wij zijn altijd op zoek naar talent!

  Interessante vacatures voor jou

  Slechts één bestand.
  10 MB limiet.
  Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, ppt, pptx, .

  Slechts één bestand.
  10 MB limiet.
  Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, ppt, pptx.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.