Fleet International Enterprises

Arval Shortlease bij Fleets International Enterprises

Klantcase 18 May 2021 , door
Ali Üldes & Marco Vrolijk

Shortlease (ook wel: kortlopende lease) is een flexibele oplossing voor organisaties om op korte termijn aan mobiliteitsbehoeften van medewerkers te voldoen. Afhankelijk van de organisatie en de sector spelen verschillende voordelen een rol. Benieuwd hoe dit in praktijk werkt? Lees hier meer over hoe Fleets International Enterprises gebruik maakt van Shortlease bij Arval.

Fleets International

De rol van een Fleeter als tussenpersoon

Fleets International Enterprises is als Fleeter een organisatie die het vlootmanagement voor andere organisaties op zich neemt. Zij nemen alle taken rondom leaseauto’s van hun klanten uit handen en bemiddelen bijvoorbeeld ook in de keuze tussen verschillende leasemaatschappijen, waaronder Arval. Voor hen is de tevredenheid van de klant als opdrachtgever het belangrijkst, en zij zoeken dan ook telkens de beste autolease- of huuroplossing.

Ali Üldes is Accountmanager bij Fleets International Enterprises en bedient klanten in o.a. Nederland en België. Hij legt uit: “Op verjaardagen zeg ik altijd: je kunt ons als een extern uitzendbureau zien, maar in plaats van alles rondom personeel kun je bij ons alles rondom leaseauto’s uitbesteden. We organiseren en managen alles van hulp bij het opstellen van de car policy tot de keuze voor de beste leasevorm. En natuurlijk beheren we alle operaties die te maken hebben met de perfecte werking van een voertuig binnen een vloot.

In Nederland beheert Fleets International Enterprises zo'n 4.800 auto's voor diverse klanten. Een van de belangrijkste missies van Fleets International Enterprises is ook het genereren van besparingen voor de klant. Dit wordt bereikt door de procedures te systematiseren en de beste dienstverleners te kiezen.

Een internationale klantenkring

Ali ziet zichzelf als externe collega voor zijn klanten, met de taak om berijders te begeleiden en assisteren met al hun vragen en problemen rondom leaseauto’s. “Daar zijn we ook heel goed in. Onze sterke kant is daarnaast dat wij internationaal werken.” Zo hebben zij klanten die leaseauto’s in meerdere landen afnemen, waaronder van Arval. “Zo kreeg er laatst iemand bij een bedrijf promotie, waardoor hij vanuit Turkije naar een functie in Nederland overstapte. De regelgeving tussen landen verschilt vaak enorm. Het kan voor een bedrijf een hele puzzel zijn om van bijvoorbeeld een Turkse naar een Nederlandse leaseauto met bijtelling over te stappen. Daar helpen wij bij.”

Shortlease maakt medewerkers snel mobiel

Veel van de organisaties waarvoor Ali het vlootmanagement doet, bieden nieuwe medewerkers in eerste instantie een shortleaseauto aan. “Vaak mogen nieuwe medewerkers eerst alleen in een poolauto rijden, maar als we in het systeem zien dat die er niet is, regelen wij een Shortleaseauto. Dan is iemand toch in zijn mobiliteit voorzien om aan het werk te kunnen. Het is iets wat wij structureel gebruiken, maar per auto echt een tijdelijke oplossing.” 

De Shortleaseauto’s die worden aangevraagd worden meestal tussen twee maanden tot een jaar gereden. De medewerkers wachten in veel gevallen tot er een poolauto in het wagenpark beschikbaar komt, waarna de Shortleaseauto in één dag kan worden opgezegd. “Een enkeling rijdt langer in zijn Shortlease door, omdat ze aan de auto gewend zijn of er gewoon tevreden mee zijn, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling natuurlijk.”

Snelle beschikbaarheid en een gunstige prijs zijn belangrijk

Berijders zien nog wel eens het liefst een bijzondere uitvoering naar hun eigen smaak, vertelt Ali. “Berijders willen soms heel veel. We kijken wel naar klasse natuurlijk, maar uiteindelijk gaat het er bij Shortlease om dat er een voordelige basisuitvoering snel beschikbaar is.” Voor zijn klanten gaat het volgens Ali dan ook vooral om een gunstige prijs en niet om leren bekleding of een trekhaak. “Vooral bij Arval is het erg snel geregeld. Als ik vandaag zou bellen dan is het geregeld dat er morgenochtend om acht uur een auto klaarstaat.”

Goede ervaringen met Arval Shortlease 

Ali is erg tevreden met de samenwerking met Arval. “We zijn goede vrienden met Arval om het zo maar te zeggen, we hebben goede ervaringen. We stellen nieuwe klanten ook vaak Arval voor.” Als reden hiervoor geeft hij vooral dat hij de service van Arval positief vindt opvallen. “We werken internationaal samen met Arval, ikzelf in de Benelux, en alle landen hebben een goeie service. Ik weet niet of dat ligt aan de interne strategie of aan de opleiding die gevolgd wordt, maar uit mijn ervaring is iedere contactpersoon vriendelijk en behulpzaam.”

Meer weten?

Shortlease combineert de service van operational lease met de flexibiliteit van huren. Ook benieuwd naar alle voordelen van Shortlease bij Arval voor jouw organisatie? Vraag dan meer informatie aan.

Lees meer toon minder