Miniatuurvoorbeeld

Tendermanager

Houten
Jaarcontract
Vacature afdeling:
Sales
Werkervaring:
2 tot 5 jaar
Werk-/denkniveau:
HBO
Werkmissie:

Heb je een enorme passie voor schrijven én het achterhalen van de vraag achter de vraag? Vind je het een uitdaging om (samen met je collega’s) jouw potentiële klanten te verrassen met een aanbod dat perfect bij hun wensen past? Dan zoeken wij jou! 

Waar kom je terecht?
Als Tendermanager werk je samen met twee collega’s en ben je verantwoordelijk voor het organiseren, plannen en (tijdig) uitwerken van tenders. Bij iedere aanvraag achterhaal je waar de klant echt naar op zoek is. Aan de hand van de klantbehoeften laat je je creativiteit de vrije loop en schrijf je een passend voorstel. Je geeft de klant het gevoel dat jouw aanbod volledig op de behoefte van de klant is geschreven. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor een aanvraag en als projectcoördinator zorg je ervoor dat alles soepel verloopt.
Uiteraard doe je dit niet alleen, hiervoor zoek je aansluiting bij je collega van andere afdelingen. Veranderen, verbeteren, proberen en innoveren staan centraal in de rol. Elke aanvraag is maatwerk, geen aanvraag is tenslotte hetzelfde!

Hoe ziet je dag eruit?
Je start de dag met koffie. Je checkt je e-mails en start met een dag start samen met het team over de lopende tenderaanvragen. Je bespreekt even kort de prioriteiten en gaat dan gelijk aan de slag.
Je verdiept je in klantwensen van de nieuwe aanvraag en je creativiteit zorgt gelijk voor goede ideeën. Je ideeën check je bij je buitendienst collega en stemt gelijk de nodige zaken af.
Je zit er lekker in en werkt alvast de nodige documenten voor de aanvraag uit. Voor een andere tender die binnen is gekomen, scan je snel de stukken door. De tendermanager stelt zelf een projectteam samen voor deze aanvraag en plant snel een brainstormsessie. De tijd vliegt, het is alweer tijd voor een lunchbreak! Na de lunch open je Excel en stort je je op een stukje calculatiewerk. De rekenkundige formats moeten worden ingevuld en de calculaties voor de klant moeten kloppen.
De dag is alweer bijna voorbij. Als tendermanager ben je ook betrokken bij het opzetten, ontwikkelen en bijhouden van de databank met teksten die voor de tenders worden gebruikt. De ‘look and feel’ kan volgens jou wel een opfrisbeurt gebruiken en je gaat hier mee aan de slag. Op de valreep krijg je te horen dat die grote tender waar je de afgelopen tijd keihard aan gewerkt hebt, is binnen gehaald. Vol trots deel je dit succes met je collega’s en sluit je tevreden je computer af.

 • je hebt zicht op het hele proces en vertaalt perfect de klantvraag in een pakkend voorstel
 • samen met je tender collega's ben je verantwoordelijk voor de schrijfstijl en de teksten in de databank
 • je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en coördineren van het projectteam
Benodigde vaardigheden:

Wie ben jij?
Het verplaatsen in een ander (klant) gaat je goed af en je hebt een enorme passie voor (commercieel) schrijven. Zowel in het Nederlands als het Engels weet jij op een creatieve en oplossingsgerichte wijze een voorstel uit te werken en tijdig bij een klant aan te leveren. Je onderscheidt jezelf in zelfstandig werken en je enthousiasme werkt aanstekelijk op het team. Je wordt blij van (samen) resultaten behalen.

 

 • je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in communicatie, marketing of commerciële economie
 • je hebt ongeveer 2-5 jaar relevante werkervaring
 • je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement
 • je bent sterk in de Nederlandse en Engelse taal

Over ons:
In een veranderende wereld zijn het juist de ideeën van de mensen binnen Arval die ons verder helpen. Mensen die verder durven te denken, verder dan de al gebaande paden. Nieuwe ideeën, een visie, het durven te doen, nu maar ook in de toekomst. Arval is een plek voor mensen in beweging. Een plek waar niemand stil staat en altijd met de dag van morgen bezig is. Daarom doen we er alles aan om je te coachen en te begeleiden in jouw ontwikkeling en ambities. Opleidingen en de Arval Academy zijn hier onderdeel van, waardoor jij jouw werk bij Arval als dé ultieme experience ervaart.


Wat bieden wij

 • een prima salaris (afhankelijk van ervaring, leeftijd en kennisniveau)
 • mooie bonusregeling
 • doorgroeimogelijkheden
 • 25 vakantiedagen
 • veel vrijheid om zelfstandig tenderprojecten te managen
 • reiskostenvergoeding
 • premievrij pensioen, wat serieus geld scheelt!
 • uitzicht op een vast dienstverband
 • mogelijkheid tot flexibele arbeidsuren
 • mooie opleidingsmogelijkheden binnen de Arval Academy
 • gratis sporten in het Arval-Vital programma
 • een abonnement op een automotive vakblad.

Interesse?

Heb je vragen over werken bij Arval, over deze vacature of de procedure? Neem contact op met Lizanne van Rossum via jobs@arval.nl of op 030-6024444. Je kan ons ook altijd via WhatsApp bereiken: 06-21414272.

Wil jij in beweging blijven en ben jij klaar voor dé Arval experience? Solliciteer dan direct!

We kijken uit naar je reactie!

Over Arval:

Arval is opgericht in 1989 en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval is gespecialiseerd in autoleasing met een compleet dienstenpakket. Zij biedt haar klanten –grote internationale ondernemingen, het MKB en zelfstandig professionals– oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico's van wagenparkbeheer uit handen nemen. Ook biedt Arval private lease aan voor consumenten. Deskundig advies en kwaliteit van dienstverlening, die de basis vormen van de beloftes die Arval aan haar klanten deed, worden geleverd in 29 landen door meer dan 6.500 medewerkers. Het totale wereldwijde wagenpark van Arval omvat 1.103.835 voertuigen (februari 2018). Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen. Binnen BNP Paribas, behoort Arval tot de kernactiviteiten van Retail Banking. Lees hier meer over Arval internationaal.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, xls, xlsx.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, xls, xlsx.

Privacy statement*