Miniatuurvoorbeeld

Accountmanager Brokers

Houten
Jaarcontract
Vacature afdeling:
Sales
Werkervaring:
2 tot 4 jaar
Werk-/denkniveau:
HBO
Werkmissie:

De relatie met brokers onderhouden en zo zorgen dat de beste leasedeals worden afgesloten, dat is waar jij vanuit Utrecht voor gaat als accountmanager. Je haalt het beste uit de markt,  van offerteaanvraag tot de deal wordt gesloten, en daarna.

Dit ga jij doen

Brokers staan tussen jou en de klant, met name in het MKB. Jij leert ze steeds beter kennen en bouwt met humor, lef en oprechte interesse een relatie met ze op. Vraagt een broker een offerte aan, dan volg jij die actief op. Je onderhandelt, speelt het spel, maakt de offerte op en uiteindelijk gunt de broker jou en Arval de deal.

Het ene moment gaat het om een spoedorder voor enkele leasevoertuigen, waarbij je snel moet handelen. Het andere moment steek je veel tijd in een onderhandeling met een belangrijke broker met meer dan duizend contracten onder zich. En staat het stoplicht op groen? Dan start je het traject formeel en administratief op. Nog oranje? Dan probeer je erachter te komen wat de broker precies wil en wat wij nog kunnen doen. Rood? Met je team of leidinggevende bekijk je wat er fout is gegaan en of er bijvoorbeeld een trend is die je kunt doorbreken. Biedt een andere partij steeds nét een betere prijs? Is een bepaald merk minder in trek? Daarbij ben je ook de ogen en oren in de markt.

Samenwerken

Je bent met 35 collega’s onderdeel van het Retail team, een onderneming op zich binnen Arval. Hier beheer je met 4 commercieel ingestelde collega’s het brokerkanaal. We gaan voor elkaar door het vuur en bij piekmomenten ondersteunen we elkaar, ook bij drukte op andere afdelingen. Onze doelen: de vloot vergoten, het rendement verhogen en de klanttevredenheid hoog houden. Dat doen we komend jaar door onder meer offertes uit te brengen en op te volgen om het gestelde aantal orders bij de brokers te halen. We zorgen voor contractverlengingen bij aflopende contracten. Ook dragen we bij aan procesverbetering en digitalisatie.

“De broker weet hoe het spelletje wordt gespeeld. En jij gaat erin mee, om de beste deal eruit te halen.“ Wouter Rijkenberg, teamleider sales Retail.

Benodigde vaardigheden:

Dit waarderen wij in jou

Onze brokers weten als geen ander hoe ‘het commerciële spelletje’ gespeeld wordt. Jij vindt het ook leuk om dit spel te spelen en weet hoe belangrijk het is om een goede band met de broker op te bouwen. Je kunt een stevig en helder gesprek voeren waarbij je de situatie van de ander goed kunt inschatten maar ook je eigen verhaal duidelijk verwoordt. Onder druk weet jij te prioriteren.

Verder heb je:

 • Hbo-niveau, bijvoorbeeld door een commerciële of managementopleiding.
 • Minimaal twee jaar ervaring in een commerciële (sales)omgeving, bijvoorbeeld in een binnendienst.
 • Interesse in automotive

Dit bieden wij jou 

Bij Arval kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de successen en ontwikkeling van de organisatie en de liefde voor Automotive mooi combineren. Omdat de beleving van de klant bij Arval voorop staat, maak je veel mensen blij met je werk. Dat geeft al veel voldoening.

Daarnaast krijg je op basis van een 40-urige werkweek:

 • Salaris:  in de salarisrange van EUR 2.400,00 - EUR 3.600,00 bruto bij een 40-urige werkweek. (afhankelijk van ervaring, leeftijd en kennisniveau) én natuurlijk vakantiegeld
 • Bonus; een jaarlijkse winstbonus
 • 25 vakantiedagen; als je maar wel weer terugkomt!
 • Reiskosten- of thuiswerkvergoeding, want je kan zélf kiezen waar je werkt
 • Flexibele arbeidsuren; mogelijkheid tot flexibele arbeidsuren en thuiswerken
 • Een premievrij pensioen, en dat scheelt serieus geld!
 • Netto onkostenvergoeding voor internet en telefonie
 • Uitzicht op een vast dienstverband, zekerheid is natuurlijk wel zo lekker!
 • Gratis sporten, zo blijven we samen fit

Reageer! 

Voel je je aangesproken? Verras ons met jouw reactie! Bel ons, maak een filmpje, mail, app ons, gebruik social media of verzin iets wat we zelf niet hadden kunnen bedenken om ons te laten weten waarom jij onze accountmanager Broker zou moeten zijn.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met onze Recruiter Niels-Jan van der Hoek via jobs@arval.nl of op 030-6024444.
Vanwege de coronamaatregelen werken wij allemaal vanuit huis. De sollicitatiegesprekken vinden plaats via een online tool.

Over Arval:

Arval is ooit begonnen als autoleasemaatschappij, maar is inmiddels expert in het aanbieden van diverse mobiliteitsoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Een elektrische auto of e-bike leasen? Of een duurzaam mobiliteitsbeleid voor een grote organisatie uitdenken? Arval heeft alle kennis en ervaring hiervoor in huis. Ons doel is onze klanten altijd zo duurzaam en zorgeloos mogelijk naar hun bestemming te krijgen. Vandaar dat dienstverlening bij ons hoog in het vaandel staat. We zijn niet voor niets al veertien keer uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland!

Werken bij Arval betekent onderdeel zijn van een wereldwijde organisatie, met meer dan 7.200 medewerkers in 30 landen. In Nederland werken ongeveer 300 medewerkers vanuit ons karakteristieke kantoor in Houten aan duurzame mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is Arval onderdeel van de BNP Paribas Group, de grootste bank van Europa. Genoeg om over op te scheppen dus! Gelukkig staat menselijkheid binnen Arval voorop. Daarom is de werksfeer juist erg ongedwongen en zoals het werken in een kleine organisatie.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, xls, xlsx.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, xls, xlsx.

Privacy statement*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.