no
 • Valerie overleg
  Lees hoe Valérie haar carrière bij Arval ervaart

  “Dat iedereen elkaar helpt, is echt typerend voor Arval”

 • Valerie aan het werk
  Lees hoe Valérie haar carrière bij Arval ervaart
  “Ik kan me volledig richten op inhoud in plaats van op proces”
 • Valerie interview
  Lees hoe Valérie haar carrière bij Arval ervaart
  “Ik kan nu al zeggen dat er interessante projecten op mijn pad zullen komen”
 • Valérie Estourgie (Communicatieadviseur) voelt zich erg thuis bij Arval. Ze ervaart de organisatie als een geoliede machine. Weten hoe dit komt? Valérie neemt je mee in de wereld van Arval.

  Ik heb altijd in de retail gezeten, met name binnen marketingfuncties in de mode-industrie. Een compleet andere wereld dus dan de automotive branche. Toch was ik direct geïnteresseerd toen een vriend mij wees op een Communicatiefunctie bij Arval. Na altijd bij kleinere organisaties te hebben gewerkt, leek het mij interessant om voor een grotere organisatie te werken.

  Met vestigingen in 29 landen is Arval absoluut een van de groten. Binnen mijn functie als Communicatieadviseur merk ik dit heel goed. Ik heb veel contact met het hoofdkantoor in Frankrijk. Om te overleggen over een persbericht, bijvoorbeeld. Of andere uitingen die binnen externe communicatie, social media en PR vallen. Het was een bewuste keuze om na een managementfunctie te hebben uitgevoerd, een meer inhoudelijke en uitvoerende rol op mij te nemen. En dat bevalt erg goed, nu al acht maanden lang.

  Valerie in de lobby

  Leren en inspireren
  Wat mij meteen opviel bij Arval, is dat iedereen heel behulpzaam en sociaal is. Van drinken halen voor je collega’s tot het ondersteunen bij een event; we helpen elkaar. Dat is echt typerend voor Arval en ook voor mijzelf. Heel fijn dat ik nu werk met gelijkgestemden. En tegelijkertijd met mensen waar ik veel van kan leren. Ik raak geïnspireerd door de manier waarop mijn collega’s dingen aanpakken. Veel van hen werken hier langer dan ik, soms echt een behoorlijke tijd langer. De hoeveelheid kennis die zij hebben van de organisatie en de manier waarop zij hun werk inrichten; ik neem het allemaal goed in mij op.

  "Dat iedereen elkaar helpt, is echt typerend voor Arval”

  Dat mijn collega’s eenzelfde mindset hebben als ik, merk ik ook als het gaat om gezelligheid. Er hangt een informele sfeer op kantoor en iedereen is regelmatig te vinden op de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Erg gezellig om even te kletsen, onder het genot van een hapje en een drankje. En soms wordt er iets speciaals gevierd of houden we een prijzenbingo. Erg leuk!

  Valerie aan de tap

  Iedereen is toegankelijk
  Ik voel me thuis tussen mijn collega’s en kan echt mezelf zijn. Dat komt wellicht ook doordat de organisatie zo plat is. Ik heb in mijn functie veel te maken met de directieleden. Iedereen kan ze aanspreken, al vinden sommigen dat toch spannend. Maar dat is niet nodig, want iedereen is heel toegankelijk. Ook de MT-leden draaien gewoon bardienst op de borrel.

  Snel en efficiënt
  Die prettige werkcultuur komt vanuit de mensen, maar ook zeker vanuit Arval. De organisatie geeft veel. Uiteraard staat daar een verwachting tegenover, maar wel een coulante. Overwerken is bijvoorbeeld niet de norm. Natuurlijk hebben we te maken met deadlines en werkdruk, maar Arval denkt wel na over de impact hiervan op zijn werknemers. Ook fouten maken mag, daar ben je mens voor. Als je je maar volledig inzet voor de organisatie; iets waar ik altijd voor ga. Ik benader alles positief, waardoor ik opensta voor andere oplossingen dan ik zelf had bedacht. Hierdoor gaat het werk sneller en efficiënter.

  “Bij Arval kan ik me volledig richten op inhoud in plaats van op proces”

  Arval doet er binnen de organisatie alles aan om dit proces te bevorderen. Het is echt een geoliede machine. Over veel randzaken is goed nagedacht. Dit maakt het voor mij een stuk makkelijker om mijn werk goed uit te voeren. Ik kan me richten op de inhoud in plaats van op het proces. Heel fijn.

  Valerie aan de lunch

  Hoogtepunten
  Eén van mijn hoogtepunten tot nu is toch wel de opening van ons nieuwe pand: the disco. Dit hebben we aangepakt met een groot PR-evenement. Het was mijn ‘kindje’ en tegelijk mijn vuurdoop. Tot nu toe het grootste event bij ons ‘thuis’. Een behoorlijke uitdaging dus! Gelukkig kregen we veel positieve feedback van gasten. Ik ben perfectionistisch en zie altijd punten die beter kunnen, maar ik ben al met al heel trots op wat we hebben neergezet.

  Iets waar ik zelf niet vanaf de start bij betrokken ben geweest, maar wat ik zeker een mooie stap van de organisatie vind, is het aanbieden van private lease. Hier is Arval een aantal jaar geleden mee begonnen. Een grote verandering, maar wel eentje die nodig was. De mindset van mensen is nu eenmaal aan het veranderen. Het wordt minder belangrijk om een auto in bezit te hebben en met alle voordelen op een rij, is private lease een mooie invulling om toch mobiel te blijven. We willen een auto gebruiken in plaats van hebben. Arval heeft hier op een goede manier op ingespeeld, met oog voor de toekomst.

  De toekomst
  Mijn eigen toekomst bij Arval? Ik ben nog maar acht maanden onderweg, maar ik kan nu al zeggen dat er interessante projecten op mijn pad zullen komen. Mijn doel is om altijd een uitdaging binnen mijn functie te houden. Als de uitdaging weg is, ga ik kijken naar andere mogelijkheden binnen Arval. En dan gooi ik zeker een balletje op bij HR. Op dit moment is daar alleen nog geen sprake van, want ik vind dat ik nog te kort bij Arval werk om over vervolgstappen na te denken. Maar als ik over een tijd door wil, dan is dat mogelijk. Dat weet ik zeker.

   

  Wil jij, net als Valérie, ook een uitdaging aangaan binnen Arval?
  Wij zijn altijd op zoek naar talent!

  Interessante vacatures voor jou

  Slechts één bestand.
  10 MB limiet.
  Toegestane bestandsformaten: pdf doc docx ppt pptx .
  Slechts één bestand.
  10 MB limiet.
  Toegestane bestandsformaten: pdf doc docx ppt pptx.