Arval Background

Wat zijn de beste apps voor jouw elektrische auto?

Content

Heb je een elektrische auto, maar weet je niet welke app het beste is voor bijvoorbeeld het vinden van een oplaadpaal? Arval helpt je graag verder! Het aanbod aan apps voor het beheer van je elektrische auto is namelijk erg breed. Geïnteresseerd in de verscheidenheid aan deze apps en de mogelijkheden? Lees dan gauw verder!      

Waarvoor gebruik ik een app voor mijn elektrische auto? 

Een app voor je elektrische auto is voor tal van zaken erg handig. Je ziet bijvoorbeeld direct waar een (beschikbaar) laadpunt in de buurt zit, de laadsnelheid ervan en hoeveel je betaalt voor het opladen van jouw auto. Deze informatie kan je reis een stuk comfortabeler maken. Het downloaden van een app voor je elektrische auto is dus zeker het overwegen waard!

Newmotion

NewMotion

Wellicht de bekendste speler op de markt met een focus op elektrische rijders. Deze reputatie hebben ze dan ook niet zomaar verkregen. Met de app van NewMotion kan je onder andere de locatie van openbare laadpunten en hun beschikbaarheid tonen, en eventueel hier pushnotificaties over krijgen.

NewMotion (welke onderdeel is van de Shell Group) is niet enkel ontwikkelaar van hun app; ook hebben zij door heel Europa laadpunten gerealiseerd. Je dient wel een NewMotion-laadpas aan te schaffen voor het gebruik van deze laadpunten.

Lees hier meer over NewMotion.

Chargemap

Chargemap

Chargemap is een community-based applicatie voor het vinden van laadpunten in Nederland. Gebruikers kunnen elkaar namelijk ondersteunen bij het vinden van beschikbare laadpunten, door bijvoorbeeld een moeilijk te vinden laadpunt te omschrijven of te bevestigen dat dit een openbaar laadpunt is. Zo weet je altijd waar je wel en niet je elektrische auto kan opladen!
Lees hier meer over Chargemap.

Smoov

Smoov

Smoov kenmerkt zich door het live kunnen checken van de huidige status van jouw laadsessie. Bovendien kun je je zoekopties filteren op 32a of 16a laadpunten, wanneer je bijvoorbeeld haast hebt en je elektrische auto snel moet opladen.    

Ook deze app wijst je uiteraard de weg naar het laadpunt dat jij voor ogen hebt, en daarbij wordt je zelfs ondersteund door een plaatje van de locatie op Google Streetview. Zo is het niet kunnen vinden van een laadpaal gegarandeerd verleden tijd!     

Lees hier meer over de Smoov app.

Vattenfall InCharge

Vattenfall InCharge

 

Het handige van deze app is dat je met één druk op de knop naar het dichtstbijzijnde laadpunt kan navigeren. Je hoeft dus niet uit te zoeken op de kaart waar dit punt is. Daarnaast is je creditcard te koppelen aan je Vattenfall InCharge-account, waardoor het gebruik van een laadpas niet nodig is!Lees hier meer over Vattenfall inCharge.

A Better Routeplanner

A Better Routeplanner

A Better Routeplanner is zowel in het binnen- als buitenland te gebruiken. Naast dat deze toepassing als navigatiesysteem fungeert, geeft hij ook aan waar laadpunten zich bevinden en voorspelt hij wanneer je je elektrische auto moet opladen. Bovendien geeft A Better Routeplanner aan welke laadpunten je onderweg het beste kan gebruiken. Je hoeft enkel je batterijpercentage door te geven en het gewenste batterijpercentage op het moment van aankomst. Zo ga jij volledig voorbereid de weg op!

Lees hier meer over A Better Routeplanner.

Plugsurfing

Plugsurfing

Plugsurfing is dé app voor EV-rijders. De unieke laadpas en de gratis Plugsurfing-app geeft je namelijk toegang tot Europa's grootste en meest up-to-date netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s. Zo zoek en navigeer je naar meer dan 200.000 auto-laadpunten in heel Europa!
Lees hier meer over plugsurfing.

Geïnteresseerd in een app voor het beheer van jouw elektrische auto?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg keuzemogelijkheden voor een app voor jouw elektrische auto. Er zijn zelfs nog meer relevante apps beschikbaar! Wil je graag meer informatie over apps voor het monitoren en beheren van jouw elektrische auto? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn te bereiken op +31 (0)30 602 41 14. Of stuur een e-mail naar: privatelease@arval.nl. Wij helpen je graag!