Arval Background

Vervangend vervoer bij Private Lease

Teaser

Bij Arval zit vervangend vervoer standaard in het leasepakket, maar wat betekent dit voor jou?

Content

Hoe werkt het?

Bij onderhoud of reparatie aan de auto, heb je recht op vervangend vervoer. Nadat je de leenauto in ontvangst hebt genomen, betaal je de kosten voor de eerste 48 uur zelf. Duurt je onderhoud of reparatie langer dan 48 uur? Dan betalen wij de rest!

Meest gestelde vragen

Rich text

Er zijn 3 mogelijkheden om een vervangende auto te regelen:

  • Via de garage waar je de onderhouds- of reparatie afspraak hebt gepland
  • Via het Arval Driverteam +31 (0)30 602 41 41
  • Sta je met pech langs de weg? Regel dan een vervangende auto met de pechhulp!
    Let op: vaak is dit duurder dan een reguliere vervangende auto! Neem altijd contact op met Arval als je met pech langs de weg staat.
Rich text

Je ontvangt standaard een leenauto die kleiner is dan je eigen leaseauto. Tegen een meerprijs is het ook mogelijk een vergelijkbare auto te rijden.

Rich text

Dat verschilt per aanbieder. De meeste hanteren 100 vrije kilometers per dag. Je betaalt vervolgens een meerprijs per extra gereden kilometer.

Rich text

Ja! Lever de auto altijd weer in met een volle tank. Als je de auto terugbrengt met een lege tank, brengt de verhuurder aftank-, de verbruikte brandstof- en handelingskosten in rekening.

Rich text

In het buitenland zijn dingen meestal wat minder goed georganiseerd dan in Nederland, dus allereerst raden wij je aan bij pech in het buitenland altijd contact met Arval op te nemen. Dan kunnen wij je helpen en samen een goede oplossing vinden, want pech in het buitenland is al vervelend genoeg!

Officieel heb je geen recht op een leenauto als je eigen leaseauto binnen 48 uur hersteld kan worden. Duurt de reparatie langer dan 48 uur? Dan werkt het net als in Nederland en heb je direct recht op een vervangende auto, waarbij je de eerste 48 uur zelf betaalt. Wij betalen de overige kosten ná 48 uur.

 

Rich text

Je betaalt alleen extra haal- en brengkosten als je een specifieke leenauto hebt besteld en deze op locatie gebracht moet worden. Dit bedraagt €36,30.