Arval Background

Private Lease SUV

Content

Private Lease Arval? Kies voor Arval

Zoek je een avontuurlijk Private Lease SUV? Dan ben je bij Arval aan het juiste adres. Wij hebben namelijk altijd een ruime keuze aan SUV’s, ofwel Sports Utility Vehicles! Deze karakteristieke en ongekend populaire modellen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vrijwel alle grote automerken hebben tegenwoordig dan ook een SUV beschikbaar in hun modellen-lijn. Dus of je nu liefhebber bent van Ford, Kia, Renault of Peugeot, jouw nieuwe SUV is altijd binnen handbereik!

Bekijk hier de SUV's uit ons private lease aabod

Dat het aanbod aan SUV’s tegenwoordig zo groot en gevarieerd is, dat is niet voor niets. Het marktaandeel van de SUV steeg in tien jaar tijd namelijk van 7 naar 36 procent. Logisch dus dat alle fabrikanten een graantje willen meepikken van deze ongekende populariteit.

Om in te spelen op deze toenemende interesse in SUV’s, is een groot deel van ons privatelease-aanbod dan ook toegewijd aan deze krachtige auto’s. Hiermee is de kans groot dat jij slechts een paar klikken verwijderd bent van jouw nieuwe wagen!

De voordelen van een SUV

 • Meer ruimte op de achterbank en in de bagageruimte
 • Flexibel dankzij handige opbergruimtes of een extra rij stoelen
 • Hogere rijpositie
 • Sterke motor met veel trekkracht
 • Hoge instap
 • Ideaal voor woon-werkverkeer
 • Uitermate geschikt als gezinsauto
 • Robuust design
 • Sportief rijgedrag

Verschillende soorten SUV’s

Vanwege de populariteit van de SUV zijn veel autofabrikanten al snel geneigd om het label ‘SUV’ op een auto te plakken. Hierdoor is het als consument soms lastig inschatten wat voor soort auto je voor je hebt staan. Vandaar dat wij hieronder graag even de verschillende soorten SUV’s voor je op een rij zetten.

De traditionele SUV

Dit zijn de auto’s die wij allemaal kennen als de typische SUV. Bekende modellen zijn bijvoorbeeld de BMW X5 en de Audi Q7.

De Crossover SUV

De crossover SUV is ontstaan toen fabrikanten verhoogde uitvoeringen van bestaande hatchback modellen zijn gaan aanbieden. De crossover SUV is doorgaans dan ook een stuk compacter dan een volwaardige / traditionele SUV.

Luxe SUV

Dit is als het ware een luxe uitvoering van een traditionele SUV. Iets wat wij vaak terug zien bij Range Rover en Porsche, maar ook bij de BMW X6.

Midsize SUV

Hiermee bedoelen wij een compactere versie van de traditionele SUV, een auto die zowel goed geschikt is voor in de stad als daarbuiten.

Bekijk hier de SUV's uit ons private lease aanbod

De voordelen van Arval Private lease

Om te beginnen hoef je bij ons nooit lang te wachten op je nieuwe auto. Je rijdt dan ook gegarandeerd binnen een paar weken in je nieuwe wagen! En daar blijft het niet bij. Je profiteert namelijk van nog veel meer handige voordelen wanneer je voor Arval Private Lease kiest. Hierbij moet je onder andere denken aan:

 • Haal- en brengservice
 • Geen waarborgsom
 • Geen schadevrije jaren nodig
 • Keurmerk Private Lease
 • De beste voorwaarden.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten over onze voorwaarden? Bijvoorbeeld wat er allemaal wel en niet is inbegrepen bij het maandelijkse bedrag of wat er gebeurt als je meer of minder kilometers rijdt dan afgesproken? Bekijk dan de: Private Lease, hoe werkt het pagina en krijg antwoorden op al jouw vragen!

De historie van de SUV

Een SUV is van origine een hogere auto met veel binnenruimte voor de passagiers en de bagage. De allereerste SUV verscheen al op de markt in de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Hoewel een SUV wel degelijk verschilt van een terreinwagen worden veel SUV’s nog steeds zo ontworpen dat deze ook op off-road terrein goed uit de voeten kunnen. Tegenwoordig ligt de focus echter wel duidelijk op het rijcomfort op de weg. Vandaag de dag worden de meeste SUV’s dan ook gezien als grote, praktische gezinsauto.

En hoe zit het met de toekomst?

Zoals gezegd zijn SUV’s tegenwoordig ongekend populair. Niet alleen vanwege de looks, zeker ook dankzij de vele voordelen die zo’n auto je oplevert. Toch kennen SUV’s ook hun nadelen. Denk maar eens aan het brandstofgebruik en de CO2-uitstoot van zo’n grote wagen. Dit is al snel 10 tot 15% meer dan bij een stationwagon.

Vanuit de Europese regelgeving wordt er tegenwoordig streng aangedrongen op het reduceren van deze uitstoot, ook aan het adres van de autofabrikanten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat er van veel nieuwe SUV’s ook een plug-in hybride of volledig elektrische uitvoering op de markt gebracht wordt. De verwachting is dan ook dat SUV-modellen met alleen een benzine of diesel aandrijving binnen 5 jaar uit het assortiment verdwijnen.

Veelgestelde vragen over SUV’s

Ondanks dat er vandaag de dag enorm veel SUV’s op de weg rijden, merken wij dat er ook nog steeds veel vragen gesteld worden over het en doen laten van deze kenmerkende auto’s. Wij hebben hieronder dan ook de meest gestelde vragen voor jou op een rij gezet.

Wat is een SUV?

SUV is een afkorting die staat voor ‘Sport Utility Vehicle’. Dit type auto is van oorsprong de klassieke terreinwagen. Dit stoere karakter heeft de SUV (gelukkig) ook nooit meer losgelaten. Tegenwoordig combineren SUV´s hun stoere en karakteristieke uiterlijk met de luxe uitrusting van een personenauto.

Mede dankzij deze combinatie is de SUV dé ideale auto geworden voor consumenten die op zoek zijn naar een combinatie van rijcomfort, luxe, veiligheid en ruimte.

Welke SUV is het zuinigst?

SUV’s staan niet bekend om hun zuinigheid, maar met een beetje zoeken zijn er toch benzine SUV-modellen te vinden met een brandstofverbruik van minder dan 5 liter per 100 kilometer. SUV’s die goed scoren op zuinigheid zijn onder andere de Nissan Juke, SEAT Arona en Volkswagen T-Cross.

Is een SUV altijd een 4x4?

Hoewel SUV’s zoals gezegd vaak de uitstraling van een terreinwagen hebben, zijn zeker niet alle SUV’s een 4x4. Er zijn tegenwoordig voldoende SUV’s te vinden met tweewielaandrijving.

Bekijk hier de SUV's uit ons private lease aanbod

Vragen of intresse?

Heb je een vraag over het rijden in een SUV of over het privatelease-contract? Neem dan gerust contact met ons op via: +31 (0)88 445 04 04. Of stuur een e-mail naar: privatelease@arval.nl. Wij helpen je graag!