Arval Background

Private Lease en een BKR-registratie

Content

Met een auto private leasen word je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een BKR-registratie heeft invloed op een hypotheek of lening die je aanvraagt. Waarom je BKR-geregistreerd wordt en welke gevolgen een private lease auto voor hypotheekaanvraag heeft, lees je hier.

Om consumenten te beschermen tegen overkreditering, worden de financiële verplichtingen van consumenten in Nederland geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het aangaan van een private leasecontract valt daar ook onder. Verplichtingen aangaan voor langere termijn is alleen verstandig wanneer de inkomsten daarvoor naar verwachting toereikend zullen zijn. Alleen daarom al wordt bij de aanvraag van een private lease auto een zorgvuldige kredietcheck gedaan als onderdeel van het acceptatieproces. Het is ook de reden dat Arval in het bezit is van het Keurmerk Private Lease, wat onder andere inhoudt dat een leaserijder veertien dagen bedenktijd heeft en de zekerheid dat er goed wordt geluisterd, mochten zich problemen voordoen.

Met het tekenen van een leasecontract gaat een consument een zogenoemde ‘langdurige betalingsverplichting’ aan. Een registratie bij het BKR door het hebben van een private lease auto hoeft op zich niet nadelig te zijn. We spreken hier van een positieve BKR registratie. Pas wanneer rekeningen niet betaald worden en er een betalingsachterstand ontstaat, kan dit worden omgezet naar een negatieve BKR registratie. Wanneer consumenten hun financiële verplichtingen nakomen, is dat een teken van betrouwbaarheid en goed financieel gedrag.

Private lease en hypotheek
Het verkrijgen van een hypotheek met BKR-registratie is mogelijk. Per 1 april 2022 zijn de regels voor hypotheekverstrekking aangescherpt en telt niet meer 65%, maar de volle 100% mee. Deze positieve BKR registratie heeft invloed op de hoogte van een hypotheek of lening die je wilt afsluiten. Zolang je geen achterstallige betalingen hebt, behoud je een positieve registratie. Dit heeft natuurlijk minder beperkingen op je hypotheekaanvraag. De uitkomst van onze kredietcheck is al een belangrijke indicatie om te bepalen of de private lease auto binnen je financiële vermogen past. 

Ben je niet van plan om komende jaren een maximale hypotheek af te sluiten? Bekijk dan het aanbod private lease auto’s. Of private lease je liever een occasion? Dan profiteer je van snelle levertijden en korte looptijden. Heb je hulp nodig bij jouw keuze? Bij Arval geven we graag persoonlijk advies.

 

Terug naar 'Alles over Private lease'.