Arval Background

Private Lease en een BKR-registratie

Content
PRIVATE LEASE EN EEN BKR-REGISTRATIE

 

Om consumenten te beschermen tegen overkreditering, worden de financiële verplichtingen van consumenten in Nederland geregistreerd. Het aangaan van een leasecontract valt daar ook onder. Dat neemt niet weg dat het uitzoeken van een passende leaseauto een feestje kan zijn.

Verplichtingen aangaan voor langere termijn is alleen verstandig wanneer de inkomsten daarvoor naar verwachting toereikend zullen zijn. Alleen daarom al wordt een zorgvuldige kredietcheck gedaan als onderdeel van het acceptatieproces. Het is ook de reden dat Arval in het bezit is van het Keurmerk Private Lease, wat onder andere inhoudt dat een leaserijder veertien dagen bedenktijd heeft en de zekerheid dat goed wordt geluisterd, mochten zich problemen voordoen.

Wat in dit kader belangrijk is om te weten, is dat een privatelease-contract invloed kan hebben op de hoogte van een hypotheekbedrag of een af te sluiten lening. Met het tekenen van een leasecontract gaat een consument een zogenoemde ‘langdurige betalingsverplichting’ aan. Het betekent dat een contract wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat hoeft op zich niet nadelig te zijn. Een registratie bij het BKR kan weliswaar worden omgezet van een positieve naar een negatieve registratie, maar dat gebeurt alleen wanneer rekeningen niet op tijd worden betaald. Wanneer consumenten hun financiële verplichtingen na komen, staan zij niet te boek als personen met achterstanden en is er geen reden tot ongerustheid. 

Lees ook het artikel 'Private lease en een hypotheek aanvragen'.

Terug naar 'Alles over Private lease'.