Private lease een elektrische auto

Content

Op zoek naar een nieuwe auto? Denk dan ook eens elektrisch. Een elektrische auto is misschien iets te duur om te kopen, maar private lease is een goed alternatief. Zo heb je wel het plezier van elektrisch rijden, maar hoef je je geen zorgen te maken over het regelwerk en veel bijkomende kosten.

Alle elektrische auto's

Waarom elektrisch rijden?

Het is duurzaam

De beste reden om elektrisch te rijden is natuurlijk omdat dit de meest duurzame manier van reizen is. Je zorgt eigenhandig voor een enorme vermindering in CO2-uitstoot. Daarnaast heb je geen gedoe binnen emissievrije zones in sommige steden en ruikt het een stuk frisser.

Meer rijplezier

Elektrisch rijden betekent comfortabel rijden. Zo kun je bijvoorbeeld je auto vast opwarmen voordat je erin stapt. De stoelverwarming een tandje hoger of lager zetten en gemakkelijk je smartphone opladen. Daarnaast is een EV stil, altijd een automaat en ben je zelf volledig in-control. Je ziet in één overzicht hoeveel kilometers je nog kunt rijden, je verbruik en de gereden kilometers. 

Het is financieel aantrekkelijk  

Elektrisch rijden is vaak erg voordelig. Zeker als je een eigen laadpaal voor de deur hebt staan. Wist je dat het vanaf 6000 kilometer per jaar vaak al goedkoper is om elektrisch te rijden dan benzine? 

Waarom private lease?

Een elektrische auto kopen is vaak erg duur. We kunnen ons goed voorstellen dat je dit geld niet zomaar ergens hebt liggen. Daarnaast is het (zeker voor nieuwe EV-rijders) vaak spannend om deze stap te maken. Daarom kan private lease een oplossing zijn. Je geeft in dat geval als het ware je zorgen aan ons. Zodat jij je kunt focussen op het genot van elektrisch rijden.

Wat nemen we je uit handen?

•    De hoge aanschafprijs. In plaats daarvan betaal je ons per maand een van tevoren afgesproken bedrag.
•    De restwaarde. Als je contract afloopt, nemen wij de auto weer van je over en kun je een nieuwe bolide uitzoeken.
•    Onderhoud. Hiervoor kun je terecht bij aangesloten servicecenters.
•    Verzekeringen en wegenbelasting. Je hoeft dus zelf niets te vergelijken. Wij zorgen dat dit geregeld is.

Wat moet je zelf regelen?

•    Je maandtarief betalen 
•    De auto opladen
•    Winter- & zomerbanden regelen
 

Begin met elektrisch rijden

Subsidie voor elektrisch rijden

Ook in 2022 kun je als EV-rijder een subsidie aanvragen voor je elektrische auto. Dit valt onder de  Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren(SEPP) en geldt voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Lees meer over de subsidie elektrisch rijden in 2022

 

Laden: zo werkt het

Je hebt ze vast wel zien staan. Er zijn tegenwoordig op veel plekken laadpunten te vinden. Niet alleen in de buurt waar je woont, ook langs de snelweg en bij sommige fastfoodketens. Houd er rekening mee dat je (net als bij benzine tanken) meer betaalt voor het laden als je dit langs de snelweg doet. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders. In sommige gevallen heb je daar een ander pasje voor nodig. 

Wil je een eigen laadpaal voor de deur? Onze partners bij Blue Current en New Motion regelen dit voor je. Vraag dit aan op het moment dat je ook je private leaseauto aanvraagt. Voor het laden aan je eigen laadpaal heb je geen laadpas nodig. Je gebruikt gewoon de stroom van je huis (of je zonnepanelen). 

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Welke elektrische auto kan ik leasen?

Dat hangt er vanaf wat je zelf wilt. Wil je een SUV of een Hatchback? Een 3- of 5-deurs? En hoeveel kilometers wil je kunnen rijden? Er is steeds meer keus. Bekijk het volledige aanbod

Wat kost een elektrische auto leasen?

Je kunt al een elektrische auto private leasen voor €263 per maand. Hoe meer eisen je hebt aan de auto, hoe duurder het al snel wordt. Zoek voor jezelf een mooie middenweg.

Is elektrisch rijden goedkoper?

Vaak wel. Maar niet meteen vanaf je eerste meters. Vanaf 6000 kilometer per jaar is het vaak goedkoper om elektrisch te rijden als je het vergelijkt met benzine. Rijd je 20.000 km per jaar? Dan kan het je wel tot 90 euro in de maand schelen.

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Dat verschilt waar je staat. Thuis opladen is het voordeligst. Je betaalt dan namelijk de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier. Op dit moment ligt die prijs ongeveer op € 0,26 per kilowattuur (kWh). Ga je laden bij een openbare laadpaal? Dan betaal je vaak wat meer. Deze tarieven liggen sterk uit elkaar. Zo is laden langs de snelweg vaak veel duurder dan bij de laadpaal in een woonwijk. De prijzen lopen gemiddeld van ongeveer € 0,20 tot €0,60 per kWh.

Hoe lang duurt opladen elektrische auto?

Dit hangt af van het type auto dat je rijdt en waar je staat. Gemiddeld laad je een lege accu in 4 uur helemaal weer op. Ga je naar een snellaadpaal? Dan ben je vaak met een half uurtje al klaar. Je betaalt dan alleen wel een stuk meer voor het laden.