Arval Background

Het verhaal van Wouter

Content
Ik had in vijf jaar tijd meer auto’s dan menigeen in zijn hele leven
WouterAuto1.jpg

Mijn auto toen

Toen ik 18 werd, haalde ik meteen mijn rijbewijs en ging op zoek naar een eigen auto. Mijn motto was: een auto moet gewoon zo snel mogelijk kunnen rijden. Radio, airco, dat is allemaal bijzaak. Uiteindelijk was mijn allereerst auto een blauwe Ford Fiësta 1.3 uit 2005. Ik kreeg de auto zo’n zes jaar geleden van mijn ouders. Die waren namelijk bang dat ik een te snelle auto zou kopen en kochten snel de Fiësta. Heel slim! Het was natuurlijk luxe dat ik een auto kreeg, dus ben ik maar in dat rustige autootje gaan rijden.

 

Ik wilde nog steeds graag een sportauto, dus ik probeerde van de Fiësta 1.3 een sportief model te maken. Zo spoot ik de velgen zwart en bekleedde de motorkap met folie, zodat het op carbon leek. Hij ging totaal niet hard, maar zag er wel uit als een snelle wagen. Wat was ik trots op het uiterlijk van mijn auto! Op de IVA waar ik Automotive Business Management studeerde, stond mijn auto bekend om zijn carbonnen motorkap. Veel jongens daar hadden echt snelle auto’s, dus ik moest wel een beetje meekomen.

 

Maar het duurde niet lang voordat ik de Fiësta inruilde voor een hele snelle BMW. Daarna heb ik nog een Mercedes CLK, een BMW 5 serie, een Volvo S80 T6 en een BMW 3 serie gehad. Eens in de zoveel tijd koop ik een andere auto. Ik houd er gewoon van om weer in iets nieuws te rijden. Ik heb inmiddels 15 voertuigen op mijn naam gehad.

Wouter 1.jpg

Mijn auto nu

Het zal je verbazen, maar ik heb nu een oude Volvo. Volvo’s vond ik vreselijk! Ik heb het altijd een ouwe lullen merk gevonden, maar in de loop der tijd ben ik het juist gaan waarderen. Ik kies niet meer voor snelheid, maar voor comfort. Als ik na een drukke dag naar huis rijd, dan wil ik lekker kunnen ontspannen in mijn auto.

 

Op termijn zou ik graag een leaseauto willen. Leasen is toch wel fijn, hoor. Ik heb in het verleden veel problemen gehad met mijn auto’s vanwege onderhoud en onverwachte kosten. Zo kocht ik ooit een BMW voor €5.000,- en binnen een week had ik voor €4.000,- aan kosten. Het grappige is dat mensen vaak geen idee hebben wat een auto kost. Er wordt alleen gekeken naar verzekering, wegenbelasting en brandstof, terwijl er veel meer componenten zijn. Die jaarlijkse onderhoudsbeurt en de afschrijving moet je natuurlijk ook meerekenen. Als je dat doet, dan is leasen onder de streep vaak voordeliger.

Wouter zijn keuze om vlot door het verkeer te gaan

Lees ook de andere verhalen: