Arval Background

Het verhaal van Trude

Content
Ik kocht mijn eerste auto puntgaaf, maar dat veranderde al snel

Mijn auto toen | Mijn auto nuJe eerste auto blijft je bij. Alle reden om herinneringen op te halen aan die eerste ritjes, pech langs de weg en droomauto's. Lees het verhaal van Trude.

Trude1.jpg

Mijn auto toen

"Ik moest nog een beetje oefenen"

Als jonge meid van 18 jaar had ik, na twee examens, eindelijk mijn rijbewijs op zak. Dat was dan ook het enige wat erin zat, want geld had ik niet. Maar ik moest en zou een auto hebben, dus ik trok de stoute schoenen aan en leende geld van mijn vader. Mijn eerste auto kocht ik voor 800 gulden van een militair. Het was een citroengele Citroën Dyane. Echt een heerlijke auto, met twee banken en een roldakje. Daarmee ging ik lekker toeren.

 

Grappig genoeg zag je in die tijd best veel van die autootjes rondrijden. Ook in het citroengeel. Ik werkte in het centrum van Amsterdam en dan parkeerde ik mijn auto aan de gracht. Het gebeurde wel eens dat ik aan het eind van de dag in de verkeerde gele Dyane stapte. Als de auto niet startte, dan wist ik weer: ‘Oh, dit is mijn auto niet.’

 

De auto was al een jaar of acht toen ik ‘m kocht, maar echt puntgaaf. Dat veranderde snel toen hij in mijn handen kwam. Ik had natuurlijk net mijn rijbewijs, dus moest nog een beetje oefenen. Helemaal met inparkeren in Amsterdam. Die amsterdammertjes langs het trottoirs waren wel een uitdaging. Uiteindelijk zag hij er echt niet meer uit, overal deukjes en de bumper zat vast getapet. Maar dat hoorde er voor mij ook bij met m’n eerste auto.

Trude2.jpg

Mijn auto nu

"Nu ben ik zuinig op mijn auto"

De laatste jaren rijd ik eigenlijk altijd in een Nissan. Dat vind ik nou heerlijke auto’s. Ze zijn heel betrouwbaar en het rijdt lekker soepel. Ik kocht altijd wat oudere auto’s, maar nu vond ik het tijd voor een nieuwe. Een groot geldbedrag voor een auto had ik alleen niet even liggen, dus vandaar mijn keuze om te leasen. Ik heb het helemaal uitgerekend en ik ben zo’n 80,- euro per maand meer kwijt, dan met mijn oude Nissan. Voor die paar tientjes meer rijd ik nu een gloednieuwe auto en ook nog eens zonder zorgen.

 

Ik heb uiteraard weer gekozen voor een Nissan. Het is een Nissan Micra geworden. De vorige Micra was echt zo’n klein, nietszeggend autootje, maar dit is wel een mooi model. Nu ben ik overigens erg zuinig op mijn auto. Dat onbezorgde ‘een deukje hoort erbij’, dat is niet meer. Ik kan stiekem wel balen als mijn kleinzoon met vieze schoenen tegen de stoel aan zit.

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►

Ook zo'n mooie Nissan?

Of toch liever iets anders?