Arval Background

Het verhaal van Sofian

Content
Ik moest via mijn kofferbak naar binnen klimmen

Mijn auto toen | Mijn auto nuJe eerste auto blijft je bij. Alle reden om herinneringen op te halen aan die eerste ritjes, pech langs de weg en droomauto's. Lees het verhaal van Sofian.

Sofian2.jpg

Mijn auto toen

"Is een paar keer bijna gestolen!"

Ik was 19 jaar toen ik mijn eerste auto kocht, had net mijn rijbewijs en ik wilde graag mobiel zijn. Ik kon destijds een goudkleurige Peugeot 309 uit 1986 overnemen van een vriend van mij. Ook zijn eerste auto trouwens! Als ik er nu aan terugdenk dan was het een verschrikkelijk lelijk ding, maar ik heb er veel plezier aan beleefd. Met mijn Peugeotje kon ik Nederland op een andere manier ontdekken.

 

Het was echt een simpel krot. De sloten werkten niet altijd even goed en ik had alleen een cassetteradio. Ik snap niet waarom, maar ze hebben een aantal pogingen gedaan om mijn auto te stelen. Daardoor was ik een paar keer genoodzaakt om via de kofferbak naar binnen te klimmen. Helaas heb ik ook mijn eerste schade gereden met de Peugeot. Ik weet het nog goed: het was regenachtig en ik kwam net van de A10 af. Mijn voorganger trapte ineens flink op haar rem en ja, toen zat ik er tegenaan. Uiteindelijk is mijn auto toch gestolen. Zo kwam een eind aan mijn vrijheid.

Sofian1.jpg

Mijn auto nu

"Is een spiksplinternieuwe Volkswagen Polo"

Op dit moment rijd ik in een Volkswagen Polo. Ik heb niet altijd een auto in mijn leven gehad. Ik woon in Amsterdam en dan is een auto vaak niet nodig of niet praktisch. Op een gegeven moment ging ik echter buiten de stad werken en toen heb ik een Fiat Stilo gekocht. Hij was acht jaar oud, een prima autootje, maar hij was al snel op. Bij de APK kwam ik steeds voor torenhoge kosten te staan. Na een paar jaar was ik het zat.

 

Toen heb ik de auto weg gedaan en ben ik gaan kijken naar andere opties. Ik hoorde veel over private lease, maar ik vond het nog wel prijzig. Bij Arval zag ik echter een goede deal. Ik rijd nu ruim een jaar in de Polo en dat bevalt prima. Alle zorg wordt uit handen genomen, ik heb een spiksplinternieuwe auto en weet precies wat de komende vier jaar mijn kosten zijn. Het enige nadeel van private leasecontract vind ik het maximaal aantal kilometers. Ik mag 15.000 km per jaar rijden en daar zit je best snel aan. Dat is dus opletten.

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►

De stoere opties