Arval Background

Het verhaal van Simone

Content
Liever een goede bass dan een dure auto
SimoneAuto4.JPG

Mijn auto toen

Toen ik net mijn rijbewijs had, leende ik eerst een tijdje de auto’s van mijn ouders. In die auto’s heb ik wel het een en ander meegemaakt. Zo ging ik een vriendin ophalen met de auto van mijn moeder, een Volkswagen Polo. Ik was nog niet weg of het begon keihard te sneeuwen. Daar zat ik dan, amper mijn rijbewijs, in dat kleine autootje zonder winterbanden, glibberend over de weg. Toen ik eenmaal bij het station was, durfde die vriendin nauwelijks in te stappen. We haalden opgelucht adem toen we heelhuids thuis kwamen. Ook heb ik weleens de auto van mijn vader vol een rotonde opgereden. Het gevolg: een lekke band!

 

Ik rijd niet vaak te hard en ben zeker geen snelheidsduivel, maar ik heb wel eens een hele pijnlijke bekeuring gehad. Ik vertrok ’s ochtends vanuit Zoetermeer naar Haarlem. Op dat stuk is een trajectcontrole waar je 100 km/h mag, maar ik had het niet in de gaten en ik ging er met 130 doorheen. Het lullige was dat ik ’s middags op hetzelfde stuk weer een bekeuring reed. Die avond ben ik nog een keer op en neer gegaan. Zo heb je dus vier bekeuringen op één dag te pakken! Dat was geen pretje. Sindsdien gebruik ik onderweg altijd Flitsmeister en heb ik nooit meer een bekeuring gekregen.

Simone 1.jpg

Mijn auto nu

Op een gegeven moment kocht mijn vader een Ford Ka voor het gezin, waar vooral mijn broertje en ik gebruik van maakten. Uiteindelijk was ik zo vaak weg met de Ka, dat het tijd werd voor een eigen auto. Mijn eerste eigen auto was een blauwe Toyota Aygo uit 2008, echt een crossbakkie. Ik heb ‘m sinds 2014 en rijd er nu nog steeds in.

Op den duur zou ik heel graag een auto willen leasen, maar ik kies er nu bewust voor om het niet te doen. Mijn vriend en ik denken erover na om een huis te kopen en met een leaseauto krijg je toch een stuk minder hypotheek. Mijn Toyota Aygo is op dit moment nog prima. Hij heeft wel een paar keer een grote beurt gehad, maar leasen zou voor mij nu een luxe zijn.

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►

Simone haar keuze voor een complete auto