Arval Background

Het verhaal van Monique Bakker

Content
Wat was ik trots op mijn goudkleurige Sunbeam Avenger

13x besteArval is al 13 keer op rij door een jury van wagenparkbeheerders uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland.  Alle reden om onder onze klanten op zoek te gaan naar de 13 leukste verhalen... En dat leverde mooie verhalen op! Lees het verhaal van Monique.

MoniqueB1.jpg

Mijn auto toen

"Een eigen auto betekende vrijheid"

Mijn hart ligt echt bij auto’s. Ik ben al zo’n 24 jaar Formule 1 fan en volg alles op de voet. Als er vroeger aan de auto gesleuteld moest worden, dan stond ik er met mijn neus bovenop. Toen ik 18 werd, ging ik dan ook meteen lessen. Wat wilde ik graag mijn rijbewijs! Daarna moest er natuurlijk een auto komen. Een eigen auto betekende vrijheid, dan kon ik gaan en staan waar ik wilde. Je allereerste auto vergeet je nooit meer, ik ook niet. Wat was ik trots op mijn goudkleurige Sunbeam Avenger, van ik weet niet hoe oud. Ik kocht mijn Zonnestraaltje voor zo’n 1.750 gulden en was de koning te rijk. Mijn bolide gebruikte ik voornamelijk voor woon-werkverkeer, wel 10 kilometer enkele reis.

 

Het uiterlijk verzorgde ik altijd keurig, maar van de techniek had ik als 19-jarige meid minder verstand. Dat bleek wel toen ik na een lange werkdag bij de afslag Dordrecht stil kwam te staan. Ik stond op dat moment op een vijfbaansweg, in het midden voor het stoplicht. Toen het werd ging iedereen rijden, behalve mijn Zonnestraaltje. Met geen mogelijkheid kreeg ik ‘m in zijn versnelling. Wat heb ik peentjes gezweet toen! De auto’s vlogen me links en rechts om de oren. Uiteindelijk kreeg ik ‘m met grof geweld toch aan de praat en ben ik thuisgekomen. Aan de eerste de beste garage die wel brood zag ik mijn autootje, heb ik ‘m verkocht. Ik wilde nooit meer zo’n benauwd moment meemaken.

MoniqueB2.jpg

Mijn auto nu

"Ik heb niet zoveel ruimte meer nodig"

Al ruim 17 jaar werk ik bij Ecopoint, waar ik o.a. het wagenparkbeheer doe. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij het bedrijf. En dat zie je bij meer collega’s: het kortste dienstverband staat op dit moment op 12 jaar. We doen nu een jaar of vier zaken met Arval en we hebben hier goede ervaringen mee. Zelf rijd ik op dit moment in een Daihatsu Sirion 2. Het moest niet te veel kosten en aangezien mijn eerste zoon het huis uit is, heb ik ook minder ruimte nodig.

Rijden maar!

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►