Arval Background

Het verhaal van Joren

Content
Als kind hielp ik mijn vader al met het uitzoeken van nieuwe leaseauto’s
JorenAuto1.jpg

Mijn auto toen

Als kind was ik al groot autofanaat. Nu had ik het geluk dat mijn vader regelmatig een nieuwe leaseauto mocht uitzoeken en dan nam hij me mee naar de dealer. Toen ik een jaar of vier was, stonden we samen bij de dealer en vroeg ik of ze de motorkap even wilden openen. Daar moest de verkoper erg om lachen. Zo werd ik al snel de auto adviseur van de familie. We kregen wel eens scheve gezichten als mijn vader aan mij als kind vroeg “En wat vind jij van die auto?”.

 

Rond mijn twintigste, toen ik voor mijn studie naar Zweden ging, kocht ik mijn eerste auto: een champagnekleurige Mazda 323 F. Zweden is een groot land en je komt niet overal met het openbaar vervoer, dus een auto is daar een must. De Mazda die ik kocht was van een ouder stel en kwam in de meest basic uitvoering die je je maar kunt bedenken. Hij had niet eens een toerenteller, maar ik vond het een briljante auto. Ik kon er vier man in vervoeren en zes kratten bier, wat wil je nog meer?

 

Ik heb veel avonturen beleefd met mijn Mazda. Zo ben ik met een vriend op roadtrip geweest naar Hongarije, waar we vast kwamen te zitten in allerlei zandwegen. Mijn vrienden en ik gingen regelmatig bier halen in Duitsland en dan stouwden we mijn auto tot aan het dak vol en verder. En natuurlijk de herinnering dat ik pad ging met mijn eerste verkering. Zo’n eerste auto is gewoon fantastisch! Ik denk dat ik er in twee jaar tijd zo’n 50.000 km mee gereden heb.

Joren 1.jpg

Mijn auto nu

Inmiddels rijd ik een leaseauto, een Ford Fiësta. Die heb ik bij een dealer besteld waar ik al van kinds af aan kom. Heel fijn, want ik heb een goede relatie met deze dealer. Ik maak vrij veel kilometers, dus voorheen kwam ik vaak voor hoge onderhoudskosten te staan. Toen ik na een wereldreis terugkwam in Nederland was de keuze snel gemaakt: ik ga private leasen!

 

De auto’s die ik tot nu toe heb gereden zijn voornamelijk fijn en praktisch, maar ik kan een auto ook waarderen om het uiterlijk. Mijn droomauto is een Volvo XC 60, dat is voor mij de ultieme sleeper. Ik vind het briljant als auto’s niet opvallen, maar toch subliem zijn. Een soort goed bewaard geheim. Veel mensen weten het niet, maar met een Volvo XC 60 trek je een Golf GTI er vierkant uit.

Joren zijn auto keuze om opnieuw avonturen te beleven

Lees ook de andere verhalen: