Arval Background

Het verhaal van Hugo

Content
Die dreun in de parkeergarage vergeet ik nooit

Mijn auto toen | Mijn auto nuJe eerste auto blijft je bij. Alle reden om herinneringen op te halen aan die eerste ritjes, pech langs de weg en droomauto's. Lees het verhaal van Hugo.

Hugo1.jpg

Mijn auto toen

"Die had ik al gekocht voor ik m'n rijbewijs had!"

Mijn eerste auto was een Volkswagen Golf SC met een oranje biesje. Hij was gloednieuw en ik kocht ‘m nog voordat ik mijn rijbewijs had gehaald. Daarom moest hij nog een paar weken in de showroom blijven staan en mocht ik er alleen naar kijken. Ik heb er uiteindelijk zo’n vijf jaar in gereden.

 

De auto bood mij en mijn vrienden veel vrijheid. Ineens maakte het niet meer uit waar we allemaal naartoe wilden. Zo zouden we op een dag gaan schaatsen in Den Bosch. Daar aangekomen bleek de schaatsbaan die avond afgehuurd door een schaatsvereniging. Dus na een paar minuten stonden we weer bij de auto in de parkeergarage. Bij het achteruit rijden zag ik een pilaar over het hoofd en BOEM! We zitten er zo tegenaan. Die herinnering is altijd wel een beetje aan die auto blijven kleven. Als ik er nu aan terugdenk, dan krijg ik weer de kriebels. Zo’n dreun vergeet je niet meer.

Hugo2.jpg

Mijn auto nu...

"Private lease kwam voordeliger uit, dan is de keuze snel gemaakt!"

De auto die ik nu heb rijd ik puur vanwege fiscale voordelen. Het is een Mercedes C350 hybride met 7% bijtelling. Eigenlijk zijn al mijn auto’s wel een slimme keuze geweest. Het afwegen van financiën zit er toch in, hè. Al zou ik het kunnen, dan zou ik nog niet in een Bugatti gaan rijden.

 

Sinds een jaar lease ik ook een Opel Karl bij Arval. Ik rijd daar overigens niet zelf in, maar heb deze aangeschaft voor mijn zoon. Hij studeert nog, maar heeft wel een auto nodig. We hebben samen de mogelijkheden bekeken. Een oud bakkie leek in eerste instantie wel voordelig, maar met wagenbelasting, verzekering, onderhoud en de hele mikmak erbij viel het tegen. Voor mijn zoon als beginnend bestuurder was die verzekeringspremie ook nog eens vrij hoog. Alles bij elkaar kwam private lease voor hem voordeliger uit. Zo was de keuze snel gemaakt.

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►

Tips van Hugo