Arval Background

Het verhaal van Anton

Content
Ik leende mijn vader mijn nagenoeg nieuwe Mercedes 190D 2.5

Mijn auto toen | Mijn auto nuJe eerste auto blijft je bij. Alle reden om herinneringen op te halen aan die eerste ritjes, pech langs de weg en droomauto's. Lees het verhaal van Anton.

Anton1.jpg

Mijn auto toen

"Ik reed in de meest bijzondere Mercedes-Benz modellen"

Ik ben opgegroeid in een sober gezin. Mijn ouders moesten rondkomen van een WAO-uitkering. We hadden thuis dan ook meestal geen auto en als we er wel een hadden, was het een oud barrel. Gewoon iets op vier wielen. Desondanks ben ik best een autoliefhebber (welke man niet eigenlijk?) en droomde ik ervan ooit in een Mercedes te rijden. Op mijn 18e haalde ik meteen mijn rijbewijs. Ik had er flink voor gespaard. Na mijn examen – ik was geslaagd – wierp mijn vader me direct de sleutels van zijn Skoda toe, dat herinner ik me nog goed. Niet echt een sexy bak om in te rijden destijds, maar ik maakte er dankbaar gebruik van.

 

Na mijn studie vond ik een baan bij Mercedes-Benz Nederland. Fantastisch natuurlijk, voor zo’n Mercedesliefhebber als ik. Al snel raakte ik aan de praat met een aantal enthousiaste vrijwilligers. De groep ging op pad om auto’s die worden ingezet voor persdoeleinden in te rijden. Zo gebeurde het dat ik in de meest bijzondere modellen mocht rijden. In die periode had ik geen eigen auto, maar leende de oude bak van mijn vader als ik het nodig had. Totdat die er plotseling mee ophield. De volgende dag kwam ik bij mijn vader thuis met een nagenoeg nieuwe Mercedes 190D 2.5. Ik gooide hem de autosleutel toe en zei ‘Als ik hem wil gebruiken, kom ik hem wel halen. Pas je goed op ‘m?’. Mijn vader wist niet wat hem overkwam. Mooi om na al die jaren iets terug te kunnen doen.

Anton2.jpg

Mijn auto nu

"Ik ben niet heel handig, dus leasen is wel makkelijk!"

Op een gegeven moment verandert je leven. Je krijgt een gezin en dan is een middenklas Mercedes ineens te klein. Via mijn nieuwe werk mocht ik een leaseauto uitzoeken en dat werd een praktische stationwagen. Toen ik vanwege ziekte thuis kwam te zitten, moest ik mijn leaseauto natuurlijk inleveren. Ik ben destijds op zoek gegaan naar een soortgelijk model. Alle opties ben ik afgegaan: nieuw, tweedehands, private lease. Uiteindelijk kwam Arval met een aanbod dat zo interessant was dat ik dacht: ‘Doen!’. Daar komt bij dat ik niet heel handig ben met auto’s, daarom vond ik leasen ook wel makkelijk.

 

Nu rijd ik dus in een oerdegelijke Opel Zafira. Maar de auto heeft al vaak geholpen bij verhuizingen van mijn dochters. Dat voordeel heb je met een ruime auto.

De keuze van Anton

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►