Arval Background

Het verhaal van Akash

Content
Op mijn 14e zocht ik mijn eerste auto al uit

Mijn auto toen | Mijn auto nuJe eerste auto blijft je bij. Alle reden om herinneringen op te halen aan die eerste ritjes, pech langs de weg en droomauto's. Lees het verhaal van Akash.

Akash1.jpg

Mijn auto toen

"Had ik eerder dan mijn rijbewijs!"

Ik vertel vaak aan mensen over mijn eerste auto. Ik ben sowieso een autoliefhebber, dus ik praat graag over auto’s, maar die eerste is toch wel een bijzonder verhaal. Ik had ‘m namelijk veel eerder dan mijn rijbewijs. Maar om bij het begin te beginnen: in de zomer van 1986 bezocht ik als 14-jarige jongen met mijn vader de Mercedes-Benz dealer J. van Dijk in Rotterdam. Mijn vader kwam hier al jaren en wilde zijn Mercedes 300D uit 1979 inruilen voor een jongere wagen. Ik adviseerde mijn vader een mooie antracietgrijze Mercedes 190D uit 1985 met stoere sportvelgen. Hij volgde mijn advies op en vele mooie kilometers volgde in deze chique wagen. Iedere zaterdag waste ik de Mercedes voor een zakcentje.

 

Op de dag dat ik mijn rijbewijs haalde, stond mijn vader mij op te wachten met de sleutel van de 190D. ‘Alsjeblieft, hij is nu voor jou’. Dat was een mooi moment. Ik ben meteen een paar uur rondjes gaan rijden door Rotterdam met de cassette ‘Driver’s Seat’ op vol volume. In die tijd maakte ik echt de blits met mijn auto. Uiteindelijk heb ik een jaar lang met veel plezier in de 190D gereden, maar het onderhoud van deze wagen was toch iets te kostbaar voor mij. Met pijn in mijn hart heb ik toen een kleinere auto aangeschaft, maar de liefde voor Mercedes is altijd gebleven.

Akash2.jpg

Mijn auto nu

"Iedere keer geniet ik van de ster op het stuur!"

Ik doe het wagenparkbeheer bij Coolblue. Zo kom ik wekelijks met Arval in contact. We hebben een aantal vaste leaseauto’s en een stuk of 10 pouleauto’s, waar verschillende collega’s in rijden. Zelf maak ik regelmatig gebruik van zo’n poulewagen. Dit zijn allemaal Opel Astra’s. De poulewagens moesten ruim en comfortabel zijn en dat is precies wat de Astra ons biedt. We hebben destijds voor Arval gekozen, vanwege het snelle schakelen. Als ik vraag heb, dan krijg ik snel opvolging. Mijn contactpersoon, Ivo, denkt ook graag mee in onze wensen. Bij Coolblue hebben we natuurlijk de belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis.’ Waar mogelijk verwachten we dat ook wel van onze leveranciers.

 

Privé rijd ik nu in een Mercedes C-klasse estate. Ik stuitte hier bij toeval op en kon hem niet weerstaan. Iedere keer weer geniet ik van de ster op het stuur!

 

Wat is jouw verhaal?

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom is het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vind jij de auto die bij jou past!

Probeer het nu ►

Bekijk ons aanbod