Arval Background

Kopen of leasen?

Content
KOPEN OF LEASEN?

 

Wie gebruik wil maken van een nieuwe auto, doet er verstandig aan de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden goed te bekijken. Kopen lijkt op termijn vaak voordeliger, maar is dat ook het geval?

Het enthousiasme voor private lease groeit. De voordelen zijn dan ook evident: met private lease kunnen particulieren over een passende auto beschikken zonder in één keer de volledige aanschafprijs te betalen. Een ander voordeel is dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering of de cascoverzekering. Deze kosten zijn immers al doorberekend in het leasebedrag, net als de kosten voor de wegenbelasting, reparaties, onderhoud en afschrijving. Met betaling van een vast maandelijks bedrag is de leaserijder klaar. De enige kosten die nog moeten worden gemaakt, zijn de kosten voor brandstof en motorolie. Een bijkomend voordeel is het feit dat geen bijtelling hoeft te worden betaald: het contract wordt in privé gesloten.

Leaseauto’s lijken soms duurder, maar dat komt deels doordat de afschrijving wordt verspreid over de gehele leasetermijn. Zo wordt vanaf het moment dat de auto de showroom verlaat al rekening gehouden met eventuele reparaties, die waarschijnlijk de eerste paar jaar nog helemaal niet nodig zijn. In feite zijn de kosten van ‘lease’ in veel gevallen lager dan in geval van ‘koop’. Omdat leasemaatschappijen auto’s in grote aantallen inkopen, wordt de aanschafprijs een stuk lager. Hetzelfde geldt in veel gevallen voor het onderhoud en de reparaties: massa leidt tot lagere prijzen. Tot slot blijft een consument in het geval van lease verschoond van het risico van de auto voor een te lage prijs te moeten verkopen. Zodra de looptijd is verstreken, kan de auto eenvoudig worden ingeleverd.

De keuze tussen kopen en leasen is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Arval adviseert u graag over de oplossing die het best bij u past. Vul de rekentool in om te weten welke mobiliteitsoplossing voor u het best is.

Terug naar 'Alles over Private lease'.