Arval Background

Het proces

Content

Krediet check

Onze partner EDR voert een krediet check uit. Dit is een verplicht onderdeel omdat Arval aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease. De krediet check is financiële toetsing die ervoor zorgt dat je niet voor te hoge maandlasten komt te staan nadat je het privatelease-contract hebt afgesloten. Hierbij wordt er gekeken naar je maandelijkse inkomen en vaste lasten. In een beveiligd online portal wordt gevraagd om informatie en een aantal documenten. Wanneer alles gecontroleerd is krijg je terugkoppeling via e-mail en nemen wij contact met je op over het vervolg.

EDR Informatie
Postbus 97
2260 AB Leidschendam

Email: teaminformatie@edrcs.nl
Tel. +31 (0)70 452 53 10

KYC

Waarom de Know Your Customer controle?

De Know Your Customer controle is een verplichte controle die elke financiële instelling uitvoert, voordat zij een product of dienst levert aan een consument of bedrijf. Arval is onderdeel van de BNP Paribas Group en daardoor verplicht om deze controle uit te voeren voordat wij de auto kunnen afleveren.

Wat houdt de controle precies in?

De controle wordt gedaan om de klant beter te leren kennen. Hiermee wordt voorkomen dat wij zaken doen met kwaadwillende / criminele organisaties. Concreet houdt deze toets in dat wij onder andere een identiteitscontrole uitvoeren en controleren in welk land ben je belastingplichtig bent.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je een product of dienst afneemt via het internet of telefoon is er sprake van een 'overeenkomst op afstand'. Dat geldt ook bij het afsluiten van een privatelease-contract. Daar hoort een wettelijke bedenktijd van 14 dagen bij, waarbinnen de consument nog kan afzien van het product of de dienst. Na deze 14 dagen kunnen wij de auto bij jou afleveren. Mocht je eerder over de auto willen beschikken, dan kan je er voor kiezen om langs te komen bij ons kantoor in Houten. Dan kun je namelijk gelijk na het ondertekenen van het leasecontract wegrijden in jouw gloednieuwe auto!