Arval Background

Elektrisch rijden met topsporter Marije

Teaser

Sinds maart 2021 zoeft olympisch atlete Marije van Hunenstijn over de wegen in haar Honda E. Hoewel je haar niet aan hoort komen zal ze nooit ongemerkt voorbijrijden.

Content
MvH Honda

Sinds maart 2021 zoeft olympisch atlete Marije van Hunenstijn over de wegen in haar Honda E. Hoewel je haar niet aan hoort komen zal ze nooit ongemerkt voorbijrijden. Want verborgen deurgrepen en camera’s in zijspiegels zie je niet elke dag. En dat allemaal in een sportieve uitvoering. Dat moet ook wel, want als je op zo’n hoog niveau sport is het fijn als je auto ook presteert. Toch was het voor Marije geen liefde op het eerste gezicht. Private lease beviel haar goed, maar elektrisch rijden? Eerst zien dan geloven. Dus vroegen we Marije hoe haar elektrische private lease bevalt.

MvH 458

 

Laten we met de deur in huis vallen. Waarom twijfelde je over elektrisch rijden? 

“Ik dacht dat het lastig zou zijn om plekken te vinden om mijn auto op te laden. Thuis kon het niet, maar waar dan wel? Ik had geen idee waar de laadpalen stonden. Ook was ik bang dat ik elke lange rit uitgebreid moest plannen om te voorkomen dat ik, in the middle of nowhere, zonder elektriciteit kwam te zitten...”

Toch koos je uiteindelijk wel voor de Honda E. Wat trok jou over de streep?

“Na de proefrit was ik verkocht! De auto rijdt lekker en trekt heel snel op. Ik geniet echt van die snelheid. Daarna ben ik door mijn buurt gereden en wat bleek? Overal staan laadpalen. Dat was mij nooit eerder opgevallen. Als je erop gaat letten, zie je ze ineens overal staan. Toen dacht ik: nu durf ik het aan.”

 

En wat zijn je eerste ervaringen? Heb je al zonder elektriciteit gezeten?

“Mijn eerste ervaringen zijn positief. Een elektrische auto rijdt heel stil en makkelijk. En het is ook nog eens goedkoper dan benzine én beter voor het milieu. Ik gebruik de auto elke dag om naar training of familie te rijden en dat kan allemaal op een ‘tank’. Bij lange stukken moet ik onderweg langs een laadstation. Ik moet vaker laden dan dat ik zou moeten tanken, maar dat is prima. Als je een paar uur in de auto zit is het juist fijn om even te stoppen en je benen te strekken. En bij de meeste laadstations langs de weg kan je wat eten of drinken. Dus nee, ik heb nog nooit zonder stroom gezeten.”

Overal staan laadpalen. Dat was mij nooit eerder opgevallen. Als je erop gaat letten, zie je ze ineens overal staan. Toen dacht ik: nu durf ik het aan.” Marije van Hunenstijn

Waar moest je echt aan wennen toen je de auto net had?

“Het elektrisch rijden went heel snel, alleen het aantal resterende kilometers loopt sneller terug dan bij een benzine-auto. In het begin raakte ik wel eens gestrest omdat ik dacht dat ik gelijk weer moest laden. Nu weet ik dat je bij 50% nog heel ver kan rijden zonder te laden. Daar moet je een beetje aan wennen, maar dat gevoel en vertrouwen krijg je snel genoeg.”

Wat is de grootste belemmering in het elektrisch rijden?

“Het plannen. Je kan niet zorgeloos heel Nederland door zonder van te voren na te denken over laadpalen. Gelukkig bestaan er veel handige apps die dit voor jou doen. Het werkt heel makkelijk: vul je bestemming in en zie in een oogopslag welke laadpalen er onderweg zijn. Dan hoef je het niet allemaal zelf uit te zoeken.”

Jouw vorige auto, een benzineauto, was ook private lease. Waarom kies je nu opnieuw voor private lease?

“Leasen raad ik aan vanwege de service die je erbij krijgt. Als er iets met je auto is, komen ze ‘m gewoon ophalen. En een ongeluk zit in een klein hoekje, zo weet ik uit ervaring. Bij mijn vorige auto heb ik een ongeluk gehad op de afrit van de snelweg. Het wiel ging stuk, dus de auto moest weggetakeld worden. Het enige wat ik hoefde te doen was Arval bellen. Zij belden de wegenwacht, lieten de auto repareren en regelden vervangend vervoer. Ik hoefde nergens over na te denken en, ook fijn, de hoge rekening niet te betalen. Daarnaast krijg je bij private lease een relatief nieuwe auto. Als ik niet zou leasen, had ik waarschijnlijk een tweedehands barrel gekocht. Dan is dit echt top.”

MvH 258

 

Je rijdt nu in een innovatieve elektrische wagen. Welke reacties krijg je erop?

“Ik trek veel bekijks in de buurt. De meeste mensen vinden elektrisch rijden heel interessant. Maar sommigen vinden het ook wel gek en hebben er vragen over. Al helemaal omdat mijn auto er apart uitziet. Dan vragen ze wat voor bijzondere auto het is, hoe alle schermpjes aan de binnenkant werken en hoe het met de camera’s zit. Als ik het uitleg is iedereen heel enthousiast. Net als ik! Ik ben tevreden over Arval en de Honda E.”

Bekijk onze elektrische auto's