Arval Background

Elektrisch private leasen – hoe zit dat?

Content
Elektrisch private leasen

 

In Nederland wordt elektrisch rijden steeds populairder. Ben jij ook van plan om over te stappen èn heb je nog wat vragen? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot het laden en de laadpas.

Wat kost laden?

Het tarief hangt af van de aanbieder van de laadpaal. Hieronder wat prijzen als voorbeeld.
Thuisladen is ongeveer EUR 0,23 per kWh (afhankelijk van je energieaanbieder)
Fastned EUR 0,59 per kWh (zonder abonnement)

Heb ik een laadpas nodig en wat kost dat?

Wil jij jouw auto opladen bij openbare laadpalen? Dan heb je een laadpas nodig. De laadpas wordt niet vanuit Arval verstrekt. Hier moet je zelf zorg voor dragen. Meer informatie over de laadpas kun je vinden op www.newmotion.nl

Kan ik ook een laadpaal leasen?

Of je een laadpaal kan leasen hangt af van de aanbieder. Kijk op https://newmotion.com/nl-nl/locatie-oplossingen/thuis-opladen voor de actuele informatie over thuisladen.

Hoe betaal ik de stroom die ik gebruik?

Bij thuisladen betaal je zelf de rekening aan jouw energieleverancier. Je kunt zelf een laadpas aanschaffen via bijvoorbeeld NewMotion. Je betaalt zelf de kosten voor het laden en de pas. 

Moet ik perse een laadpaal hebben?

Nee, dat beslis je zelf.

Mag ik zelf een laadpaal in elkaar lassen?

Arval adviseert dit niet te doen. Mocht je dit toch willen is dit geheel op eigen risico. Op het moment dat er toch een laadpaal in elkaar wordt gelast, kunnen mogelijke kosten die daaruit voortvloeien niet worden verhaalt op Arval.

Kan iedereen mijn laadpaal gebruiken?

Dit is afhankelijk van de leverancier van de laadpaal en back office die erachter zit. Er zijn aanbieders die gastgebruik toestaan, maar je kunt er ook voor kiezen om het laadpunt alleen voor privégebruik open te stellen.