Arval Background

Elektrisch private leasen – hoe zit dat?

Content
Elektrisch private leasen

 

In Nederland wordt elektrisch rijden steeds populairder. Ben jij ook van plan om over te stappen èn heb je nog wat vragen? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot het laden en de laadpas.

Wat kost laden?

Het tarief hangt af van de aanbieder van de laadpaal. Hieronder wat prijzen als voorbeeld.
Thuisladen is ongeveer EUR 0,23 per kWh (afhankelijk van je energieaanbieder)
Fastned EUR 0,59 per kWh (zonder abonnement)

Heb ik een laadpas nodig en wat kost dat?

Voor het laden bij een openbare laadpaal en voor sommige privélaadpalen is een laadpas nodig. Bij een nieuw leasecontract is de pas inbegrepen. Dient er apart of ter vervanging van de oude pas een nieuwe aangevraagd te worden, dan zijn de kosten EUR 12,50 exclusief btw. Deze brengt Arval in rekening.

Kan ik ook een laadpaal leasen?

Ja dat kan, de kosten voor het plaatsen van een laadpaal kunnen worden opgenomen in het leasetarief. Daarnaast is het ook mogelijk de laadpaal zelf aan te schaffen en in één keer af te betalen.

Hoe betaal ik de stroom die ik gebruik?

Bij thuisladen betaal je zelf de rekening aan jouw energieleverancier. Je kunt zelf een laadpas aanschaffen via bijvoorbeeld NewMotion. Je betaalt zelf de kosten voor het laden en de pas. Bij het laden middels een laadpas via Arval, brengt Arval de kosten bij jou in rekening brengen op de maandfactuur.

Van wie is de laadpaal aan het eind van het contract?

De laadpaal is aan het einde van het contract eigendom van de berijder.

Moet ik perse een laadpaal hebben?

Nee, dat beslis je zelf.

Mag ik zelf een laadpaal in elkaar lassen?

Arval adviseert dit niet te doen. Mocht je dit toch willen is dit geheel op eigen risico. Op het moment dat er toch een laadpaal in elkaar wordt gelast, kunnen mogelijke kosten die daaruit voortvloeien niet worden verhaalt op Arval.

Kan iedereen mijn laadpaal gebruiken?

Dit is afhankelijk van de leverancier van de laadpaal en back office die erachter zit. Er zijn aanbieders die gastgebruik toestaan, maar je kunt er ook voor kiezen om het laadpunt alleen voor privégebruik open te stellen.