Subsidie

Content

Als je kiest voor elektrisch rijden kan je tot wel €4000 subsidie ontvangen

Subsidie EV

Om elektrisch rijden te stimuleren is er vanuit de overheid een subsidieregeling voor elektrische auto’s. Dit betekent dat er nog meer financiële voordelen komen voor jou! Voor wie is het en wat moet ik doen?

Private Lease
Voor nieuwe elektrische auto’s waarbij je het contract afsluit in 2020 of 2021, ontvang je van de overheid 4 jaar lang een bedrag van €83,33 per maand (€4000/48). Voor occasion lease is het anders. Bij occasion lease is het bedrag €41,67 per maand (€2000/48). Je moet in alle gevallen een contract van minimaal 48 maanden afsluiten om aanspraak te maken op deze subsidie. 

Kopen
Als je een elektrische auto koopt ziet de subsidieregeling er iets anders uit. Wanneer je voor een nieuwe elektrische auto koopt kan je tot €4.000 subsidie onvangen. Voor occasions is het bedrag €2000. Dit bedrag krijg je in een keer gestort op je rekening.

Aanvragen
De subsidie vraag je aan op de online portal van het RVOdit kan vanaf 1 juli. Deze aanvraag kan je doen als je na 4 juni 2020 een Private Lease contract hebt afgesloten of elektrische auto hebt gekocht. 

Kortom, extra korting op je nieuwe of gebruikte elektrische auto! Wie wil dat nou niet?

Let op:

Wegens grote belangstelling is de subsidiepot voor 2020 voor nieuwe auto's leeg. Tot nu toe kon je daarom gebruik maken van de doorschuifregeling, waardoor je alvast aanspraak kon maken op de subsidiepot van 2021. Indien toegekend, werd de subsidie dan met terugwerkende kracht (dus vanaf het moment van inzet van de auto) uitgekeerd. Helaas is dit per 5 oktober 2020 niet meer mogelijk. Dat betekent dat als je nog gebruik wil maken van de subsidieregeling, je begin 2021 een aanvraag moet doen. De verwachting is dat ook de pot voor 2021 snel op is, mede doordat er dit jaar veelvuldig gebruik is gemaakt van bovengenoemde doorschuifregeling. Het advies is daarom om in 2021 snel je aanvraag te doen, maar er ook rekening mee te houden dat wanneer jouw aanvraag aan de beurt is, de subsidiepot leeg is.

Wij hebben een ruim assortiment aan nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Bekijk hier