Subsidie

Content

Als je kiest voor elektrisch rijden kan je tot wel €4000 subsidie ontvangen

Subsidie EV

Om elektrisch rijden te stimuleren is er vanuit de overheid een subsidieregeling voor elektrische auto’s. Dit betekent dat er nog meer financiële voordelen komen voor jou! Voor wie is het en wat moet ik doen?

Private Lease
Voor nieuwe elektrische auto’s waarbij je het contract afsluit in 2020 of 2021, ontvang je van de overheid 4 jaar lang een bedrag van €83,33 per maand (€4000/48). Voor occasion lease is het anders. Bij occasion lease is het bedrag €41,67 per maand (€2000/48). Je moet in alle gevallen een contract van minimaal 48 maanden afsluiten om aanspraak te maken op deze subsidie. 

Kopen
Als je een elektrische auto koopt ziet de subsidieregeling er iets anders uit. Wanneer je voor een nieuwe elektrische auto koopt kan je tot €4.000 subsidie onvangen. Voor occasions is het bedrag €2000. Dit bedrag krijg je in een keer gestort op je rekening.

Aanvragen
De subsidie vraag je aan op de online portal van het RVOdit kan vanaf 1 juli. Deze aanvraag kan je doen als je na 4 juni 2020 een Private Lease contract hebt afgesloten of elektrische auto hebt gekocht. 

Kortom, extra korting op je nieuwe of gebruikte elektrische auto! Wie wil dat nou niet?

Let op:

Wegens grote belangstelling is de subsidiepot voor 2021 leeg. Tot nu toe kon je gebruik maken van de doorschuifregeling, waardoor je alvast aanspraak kon maken op de subsidiepot van 2022. Indien toegekend, werd de subsidie dan met terugwerkende kracht (dus vanaf het moment van inzet van de auto) uitgekeerd. Helaas is dit niet meer mogelijk. Wil jij gebruik maken van de subsidiepot van 2022, dan moet je wachten tot 2022. Belangrijk hierbij is dat de lease/koopovereenkomst ook van 2022 moet zijn. Wanneer je nu al een auto besteld is het dus niet mogelijk om aanspraak te maken op de subsidie van 2022!

Wij hebben een ruim assortiment aan nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Bekijk hier