Private lease een elektrische auto

Content

Op zoek naar een nieuwe auto? Denk dan ook eens elektrisch. Een elektrische auto is misschien iets te duur om te kopen, maar private lease is een goed alternatief. Zo heb je wel het plezier van elektrisch rijden, maar hoef je je geen zorgen te maken over het regelwerk en veel bijkomende kosten.

Ook komend jaar kun je als elektrische rijder een subsidie aanvragen voor je elektrische auto. Dit valt onder de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) en geldt voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Lees hier alles over de subsidie elektrisch rijden.

Waarom elektrisch rijden?

Een elektrische auto kopen is vaak erg duur. We kunnen ons goed voorstellen dat je dit geld niet zomaar ergens hebt liggen. Daarnaast is het (zeker voor nieuwe EV-rijders) vaak spannend om deze stap te maken. Daarom kan private lease een oplossing zijn. Je geeft in dat geval als het ware je zorgen aan ons. Zodat jij je kunt focussen op het genot van elektrisch rijden. Bekijk het volledige aanbod elektrische auto's.

 

Gebruikte elektrische auto's Nieuwe elektrische auto's

 

 

Laden: zo werkt het

Je hebt ze vast wel zien staan. Er zijn tegenwoordig op veel plekken laadpunten te vinden. Niet alleen in de buurt waar je woont, ook langs de snelweg en bij sommige fastfoodketens. Houd er rekening mee dat je (net als bij benzine tanken) meer betaalt voor het laden als je dit langs de snelweg doet. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders. In sommige gevallen heb je daar een ander pasje voor nodig. 

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Welke elektrische auto kan ik leasen?

Dat hangt er vanaf wat je zelf wilt. Wil je een SUV of een Hatchback? Een 3- of 5-deurs? En hoeveel kilometers wil je kunnen rijden? Er is steeds meer keus. Bekijk het volledige aanbod

Is elektrisch rijden goedkoper?

Vaak wel. Maar niet meteen vanaf je eerste meters. Vanaf 6000 kilometer per jaar is het vaak goedkoper om elektrisch te rijden als je het vergelijkt met benzine. Rijd je 20.000 km per jaar? Dan kan het je wel tot 90 euro in de maand schelen.

Hoe lang duurt opladen elektrische auto?

Dit hangt af van het type auto dat je rijdt en waar je staat. Gemiddeld laad je een lege accu in 4 uur helemaal weer op. Ga je naar een snellaadpaal? Dan ben je vaak met een half uurtje al klaar. Je betaalt dan alleen wel een stuk meer voor het laden.