Arval Background

De nieuwe Renault Clio

Teaser

Wil jij als een van de eersten rijden in de nieuwste Renault Clio die dit jaar wordt uitgebracht? Vul dan snel onderaan de pagina het aanmeldformulier in!

Content

Ontdek de nieuwe Renault Clio

De Renault Clio, een van de best verkochte auto’s van Nederland, krijgt een update! Renault heeft namelijk aangekondigd dat er een vijfde generatie van het compacte model op de markt komt. Inmiddels weten wij dat de nieuwe Renault Clio zowel van binnen als van buiten geüpgraded wordt. Deze maand verschijnt de Renault Clio bij de eerste dealers in de showroom!

Qua design lijkt de nieuwe Renault Clio veel op zijn voorganger. Aan de voorzijde vallen met name de vormgeving van de full-led koplampen op. Ook aan de achterzijde zijn er nieuwe lichtunits te ontdekken. Deze zijn bij die nieuwe Renault Clio net iets groter dan bij zijn voorganger.

 

             

Kies hier jouw Clio

New_Clio_Intens_no2.jpg

Wat maakt de nieuwe Renault Clio anders?

De nieuwe Renault Clio maakt gebruik van het CMF-B-platform van Renault. De basis die ook onder de nieuwe Renault Captur gebruikt gaat worden. Deze basis opent de deuren naar autonome technieken voor de Clio. Wat opvallend is, is dat de nieuwe Renault Clio 1,5 centimeter korter is dan zijn voorganger en bovendien 3 centimeter lager bij de grond ligt. Deze minimale verschillen zorgen er echter wel voor dat de nieuwe Clio meer interieurruimte biedt. Dit komt onder andere door het feit dat het dashboard nu minder ruimte in beslag neemt.

De nieuwe Renault Clio komt in drie exterieurpakketten rood, oranje en zwart en daarnaast is hij in 11 kleuren te bestellen. Renault heeft daarnaast ook melding gemaakt van de komst van een Initiale Paris versie en een nieuwe RS-line.

Wat betreft de techniek heeft Renault nog niet veel losgelaten. Buiten dat de nieuwe Renault Clio op het CMF-B-platform komt te staan, is het ook de eerste Renault die die is uitgerust met een hybride E-Tech aandrijflijn.

New_Clio_RS_Line_no6.jpg

Nederlands design voor de nieuwe Renault Clio

Wat niet iedereen weet, is dat de nieuwe Renault Clio net als zijn voorganger een Nederlands design heeft. De Nederlandse designer Laurens van den Acker is namelijk, net als bij de vierde generatie Clio’s, verantwoordelijk voor het design. Hoewel de vierde generatie Clio pas zijn eerste productiemodel was, zette hij direct een succesnummer neer. Van den Acker geeft aan dat hij voor de nieuwe Renault Clio verder wil bouwen op het succes van de huidige generatie. Het wordt volgens hem een ‘evolutie’.