Home > Arval Uitgelicht > Winter 2018 Klanten

Uitgelicht winter 2018 klanten

Heeft diesel toekomst?

De afgelopen jaren is er in Europa veel te doen geweest over diesel. Zo waren er diverse schandalen met ‘sjoemelsoftware’. Ook stellen steeds meer steden milieuzones in om oudere diesels te weren. Hierdoor groeit de onzekerheid over de toekomst van diesel als brandstof.

Diesel wordt minder populair

Het gevolg daarvan is dat de populariteit van diesel duidelijk afneemt, met name bij consumenten. Ook leaserijders kiezen minder vaak voor diesel, vooral omdat het bijtellingsvoordeel op dieselauto’s met een lage CO2-uitstoot is verdwenen.

Nog steeds interessant bij hoge kilometrages

Toch kan diesel voor u en uw berijders nog steeds interessant zijn, vooral bij een hoog jaarkilometrage. Wel is het omslagpunt hoger geworden. Dat ligt nu, afhankelijk van model en type, rond de 50.000 kilometer per jaar. De leaseprijs inclusief brandstof (TCO) is namelijk gestegen, omdat diesels op de occasionmarkt minder populair zijn geworden en de restwaarde is gedaald.

Meer informatie over de toekomst van diesel

Wij vinden het belangrijk dat u een weloverwogen keuze kunt maken en informeren u daarom graag over dit belangrijke onderwerp. In de uitgebreide whitepaper ‘Clearing the air around diesel’ leest u alles over de toekomst van diesel in Europa. Zo geven verschillende automerken hun visie en vindt u in de whitepaper de antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Bent u vooral geïnteresseerd in de belangrijkste punten? Dan kunt u ook alleen deze samenvatting lezen.

Naar boven

Handige App voor berijders

Hoe minder tijd uw medewerkers aan hun auto kwijt zijn, hoe meer tijd er overblijft voor de zaken die er echt toe doen. Met onze nieuwe app My Arval Mobile regelen uw medewerkers al hun autozaken in een handomdraai met hun smartphone of tablet. Wij streven ernaar de app steeds weer te verbeteren en updaten hem geregeld.

Alle informatie bij de hand

Een groot voordeel van My Arval Mobile is dat berijders altijd snel toegang hebben tot alle informatie over hun leaseauto en leasecontract. Denk bijvoorbeeld aan autopapieren, gegevens over brandstofverbruik, de einddatum van het contract, de status van een bestelde auto, en ga zo maar door. En maakt u gebruik van Arval Active Link? Dan hebben uw medewerkers daar vanuit de app ook direct toegang toe.

Snel en eenvoudig geregeld

Met de app zijn alle autozaken zó geregeld. Of het nu gaat om het inplannen van de volgende onderhoudsbeurt, het melden van een schade of het vinden van een Arval servicepartner: dat kan allemaal in de app. En heeft uw medewerker vragen, of behoefte aan support? Met één druk op de knop is het contact met Arval direct gelegd. Dat kan per telefoon, mail of chat, net wat uw medewerker het prettigst vindt.

My Arval blijft gewoon bestaan

My Arval Mobile is specifiek ontwikkeld voor smartphones en tablets. Daarnaast blijft My Arval bestaan. Op hun desktop kunnen uw berijders dus gewoon gebruik blijven maken van het vertrouwde My Arval.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar My Arval Mobile en rijdt u zelf geen leaseauto van Arval? Bekijk dan dit filmpje om een indruk te krijgen van alle nieuwe mogelijkheden. Als u zelf ook berijder bent, dan kunt u de app natuurlijk meteen downloaden!

Naar boven

Nieuwe directeur MKB

Mkb’ers en particulieren kiezen steeds vaker voor een leaseauto. Arval wil ook deze klanten goed bedienen met een aanpak op maat. Daarom heeft Arval sinds 2014 een speciaal team voor mkb en private lease. Dick Bakker, een van de grondleggers van Arval Nederland, was tot nu toe directeur van dit team. Vanaf dit jaar richt hij zijn aandacht op Arvals shortleaseproduct Arval Mid-Term Rental. Ook houdt hij zich bezig met de verkoop van ex-leaseauto’s.

Nieuwe directeur: Onno Bierhoff

Onno Bierhoff is de nieuwe directeur mkb en private lease. Na zijn universitaire studies Strategic Management en International Business werkte hij ruim acht jaar voor BMW Financial Services. Vervolgens ging hij aan de slag bij Deloitte, waar hij verantwoordelijk was voor de marketing in Nederland en bedrijven hielp profiteren van nieuwe technologische veranderingen. Toen Arval op zijn pad kwam, twijfelde hij geen moment. Bouwen aan nieuwe business is namelijk wat Onno het liefste doet. En dát is precies zijn opdracht bij Arval.

Speciale aandacht voor kleinere ondernemers en particulieren

Voor Onno Bierhoff begint het nieuwe jaar goed: ‘Ik ben trots dat ik hier mag werken, want ik geloof in het product dat Arval biedt en vind het inspirerend om te zien hoe iedereen bij Arval de klantbeleving voorop stelt. Kleinere ondernemers en particulieren moeten voor verantwoord leasen gewoon echt bij Arval zijn.’ Laagdrempelig, persoonlijk contact is een must voor Onno: ‘Wij kunnen onze klanten alleen goed bedienen als wij weten wat zij belangrijk vinden.’

Neem vooral contact op!

Wilt u iets kwijt aan Onno Bierhoff? Of wilt u gewoon kennismaken? Aarzel dan niet om hem te bellen op 030 602 44 44 of te mailen naar onno.bierhoff@arval.nl.

Naar boven

Bent u al voorbereid op IFRS16?

In onze nieuwsbrief van afgelopen zomer informeerden wij u er al over: vanaf 1 januari 2019 moeten beursgenoteerde organisaties al hun leaseverplichtingen op de balans vermelden. Dan gaat de nieuwe internationale rapportagestandaard IFRS16 namelijk in.

Aanvullende informatie nodig

Als uw organisatie volgens de IFRS-standaarden rapporteert, bent u verplicht alle huur- en leasecontracten van 2019 (en vergelijkende cijfers van 2018) op te voeren op de balans. Als lessee heeft u dus straks behoefte aan specifieke informatie om te kunnen voldoen aan de nieuwe regelgeving. Arval ondersteunt u hier graag bij.

IFRS16? Laat het uw accountmanager weten!

Ook organisaties die daartoe niet verplicht zijn, kiezen er soms voor om volgens de IFRS16-richtlijnen te rapporteren. Heeft u ons nog niet laten weten dat u de IFRS-richtlijnen volgt? Geef uw accountmanager dan een seintje, zodat ook u de extra rapportage van ons ontvangt.

Een jaar de tijd om te wennen

Arval start in 2018 meteen met de extra IFRS16-rapportages. Wij zijn daarmee ruim op tijd, zodat we u goed kunnen ondersteunen in de voorbereiding op de nieuwe richtlijn. Samen kunnen wij de effectuering van IFRS16 daardoor met een gerust hart tegemoet zien!

Meer informatie

De belangrijkste informatie kunt u nog eens rustig teruglezen in onze whitepaper‘IFRS16 leaseovereenkomsten, de impact op uw onderneming’. Heeft u vragen? Uw accountmanager beantwoordt ze graag.

Naar boven

EEN FANTASTISCH 2018 GEWENST

Alle Arval-medewerkers wensen u een veilig en gezond 2018.

 

Naar boven