Home > Arval Uitgelicht > Uitgelicht lente 2018 berijders

Uitgelicht lente 2018 berijders

Handige app voor uw auto

Hoe minder tijd u aan uw auto kwijt bent, hoe meer tijd er overblijft voor de zaken die er echt toe doen. Met onze nieuwe My Arval Mobile app regelt u al uw autozaken in een handomdraai. Gewoon op uw smartphone of tablet! Wij streven ernaar de app steeds weer te verbeteren en updaten hem geregeld.

Alle informatie over uw auto bij de hand

Een groot voordeel van My Arval Mobile is dat u altijd snel toegang heeft tot alle informatie over uw leaseauto en leasecontract. Denk bijvoorbeeld aan uw autopapieren, gegevens over uw brandstofverbruik, de einddatum van uw contract, de status van uw bestelde auto, en ga zo maar door.

Iets regelen is zó gebeurd

Met de app heeft u al uw autozaken bovendien zó geregeld. Een onderhoudsbeurt inplannen, een schade melden, een kilometerstand aanpassen of een Arval servicepartner opzoeken: dat kunt u allemaal met de app doen. En heeft u vragen, of behoefte aan support? Met één druk op de knop legt u direct contact met Arval. Dat kan per telefoon, mail of chat, net wat u het prettigst vindt.

U kunt My Arval ook gewoon blijven gebruiken

My Arval Mobile is specifiek ontwikkeld voor smartphones en tablets. Daarnaast blijft My Arval bestaan. Op uw desktop kunt u dus gewoon gebruik blijven maken van het vertrouwde My Arval.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar My Arval Mobile? Bekijk dan filmpje om een indruk te krijgen van alle nieuwe mogelijkheden. Of download de app meteen!

 

Naar boven.

HOUD UW BANDEN IN TOPCONDITIE

Wist u dat de kwaliteit van uw banden cruciaal is voor uw veiligheid? En dat de conditie van uw banden ook gevolgen heeft voor uw brandstofverbruik? Arval kiest daarom alleen voor banden van premiummerken.

Wat kunt u doen om het beste uit uw banden te halen?

Uw auto krijgt van ons banden van topklasse. Vervolgens rekenen wij op u, zodat wij samen het beste uit uw banden kunnen halen. Parkeer bijvoorbeeld liever niet op de stoep, want dit is funest voor uw banden.

Verder is het van groot belang dat uw banden hard genoeg zijn. Met banden op de juiste spanning heeft u namelijk een betere wegligging en verbruikt u minder brandstof. Het is dus veiliger, milieuvriendelijker en goedkoper om op goed opgepompte banden te rijden. Wist u dat uw banden langzaam leeglopen? Breng ze daarom elke twee maanden op de voorgeschreven spanning. Denk daarbij ook aan uw reservewiel!

Wilt u meer weten over uw banden en over hoe u ze in optimale conditie houdt? Lees dan onze blog.

Op naar de bandenspecialist voor zomerbanden

Rijdt u nog op winterbanden? Plan dan snel een afspraak voor een bandenwissel bij uw bandenspecialist, zoals KwikFit, Euromaster of Profile. Uw bandenspecialist kan u ook vertellen of uw banden al aan vervanging toe zijn. Voor algemene vragen over banden kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij het Arval driverteam.

Naar boven.

 

MAXIMUMSNELHEDEN OP DE SNELWEG

De maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen is in 2012 verhoogd naar 130 kilometer per uur. Maar dit geldt lang niet overal. In bebouwde gebieden en natuurgebieden is de maximumsnelheid meestal veel lager. En zo zijn er meer uitzonderingen. Hoe ziet u in een flits hoe hard u op een bepaald stuk snelweg mag rijden?

Vaste borden

Let allereerst goed op de borden langs de weg. Daarop staat hoe hard u mag rijden. De aanduiding ‘6 – 19h’ betekent dat u zich overdag aan de snelheid op het bord moet houden, maar dat u buiten dat tijdvak 130 mag rijden. Ziet u geen bord als u de snelweg oprijdt? Dan mag u 130 kilometer per uur.

Matrixborden en tijdelijke borden

De matrixborden boven de weg geven aan hoe hard u op dat moment mag rijden. Ook tijdelijke borden, zoals de borden die ingezet worden bij wegwerkzaamheden, gaan voor de ‘normale’ borden. Pas uw snelheid dus direct aan als u zo’n matrixbord of tijdelijk bord ziet.

Borden en strepen bij spitsstroken

Bij stukken snelweg met een spitstrook ziet u soms allemaal verschillende snelheidsborden staan. De snelheid hangt dan namelijk af van de vraag of de spitsstrook open is of niet. Is deze inderdaad open, dan geldt de laagste snelheid op de borden. De doorgetrokken witte streep mag u negeren als de spitsstrook open is. U mag dan dus gewoon van rijbaan wisselen.

Naar boven.

HELP, GESTRAND OP DE LINKERBAAN

Mark Maaskant van Prodrive vertelt u graag wat u kunt doen als u op de linkerrijstrook van de snelweg strandt en hoe u zich op zo’n situatie kunt voorbereiden.

Ga zo snel mogelijk de auto uit

Zet uw alarmlichten direct aan en breng uw auto zo dicht mogelijk bij de geleiderail tot stilstand. Let er daarbij wel op dat u voldoende ruimte houdt om het portier open te kunnen maken. Zorg er vervolgens voor dat alle passagiers de auto aan de kant van de geleiderail verlaten.

Wacht achter de geleiderail op de hulpdiensten

Ga zo snel mogelijk met veiligheidshesjes aan achter de geleiderail staan en bel 112. Wacht achter de geleiderail totdat de hulpdiensten u bereikt hebben. In de meeste gevallen hangen er camera’s boven de weg. Zodra die een ongeval signaleren, komt er een kruis boven uw rijstrook en wordt de situatie al snel veiliger.

Zorg dat u goed bent voorbereid

Het beste is natuurlijk om een stranding te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u de symbolen op uw dashboard kent en dat u direct actie onderneemt zodra er een alarmlicht brandt. Onthoud: een oranje symbool is een waarschuwing, maar een rood symbool betekent dat u direct moet stoppen. Leg verder voldoende veiligheidshesjes in het dashboardkastje, zodat u er gemakkelijk bij kunt als u ze nodig heeft. En tot slot: houd altijd voldoende afstand, ook in de file.

Naar boven.

ZORGELOOS ELEKTRISCH

Hoe meer mensen kiezen voor elektrisch, hoe beter. Daarom maakt Arval in 2018 werk van elektrisch rijden. Inmiddels hebben vele merken een elektrische auto op de markt gebracht en is het aanbod aan elektrische auto’s een stuk ruimer dan een aantal jaren geleden. Ondertussen doet Arval er alles aan om elektrisch rijden zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk te maken.

Goed gevoel

Uitgangspunt van Arval is dat iemand die kiest voor elektrisch rijden daar alleen maar voordelen van mag ondervinden. Een elektrische auto moet net zo prettig zijn in het gebruik als een diesel- of benzineauto. Ondertussen is het wel een stuk beter voor het milieu en dat geeft een goed gevoel.

Alles geregeld

Arval biedt alle voorzieningen om zorgeloos van een elektrische auto te kunnen genieten. Zo is de installatie van een laadpaal bij het leasebedrag inbegrepen. En tijdens een praktijktraining kunnen elektrische rijders veilig en efficiënt leren rijden in hun eigen auto. Ook kunnen zij hun elektrische auto tijdelijk inruilen voor een benzine- of dieselauto, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Lagere bijtelling

Elektrisch rijden blijft voorlopig financieel aantrekkelijk. Omdat de overheid elektrisch rijden wil stimuleren, betalen elektrische rijders namelijk een veel lager bijtellingstarief. Tot en met 2020 geldt voor volelektrische leaseauto’s een bijtellingstarief van 4%, terwijl voor alle andere auto’s een standaardtarief van 22% geldt. Ook plug-in hybrids vallen sinds dit jaar in de hoge categorie van 22%, omdat ze in de praktijk minder elektrische kilometers bleken te rijden dan verwacht.

Naar boven.

NIETS ERIN, IS NIETS ERUIT

Een raampje is zó ingetikt. Daarmee bent u niet alleen uw spullen kwijt, maar u zit ook nog eens met schade en een hoop gedoe. Sommige dieven gebruiken een apparaatje om draadloze deurvergrendeling mee open te maken. Zij hoeven dus niet te breken en voor hen is de drempel helemaal laag om te kijken of ze iets in uw auto kunnen vinden. Laat daarom niets in uw auto liggen en laat ook goed zien dat er bij u niets te halen valt.

Laat geen waardevolle spullen in uw auto liggen

Het is altijd een slecht idee om spullen van waarde in uw auto te laten liggen, ook al zijn ze niet direct te zien. Dieven zijn er namelijk in getraind om in te schatten of het de moeite waard is om de gok te nemen. Een jas of boodschappentas kan al interessant genoeg zijn. Ook gebruiken criminelen allerlei tools om te kijken of er telefoons, laptops of tablets in de auto liggen. Zelfs als uw apparaten uit staan, vangen dieven er een signaal van op.

Laat zien dat er niets te halen valt

Heeft u het zicht aan de kofferbak onttrokken? Dan ligt er misschien juist wel iets van waarde in. En ook een dicht dashboardkastje kan aantrekkingskracht hebben. Laat dieven dus zien dat er uit uw auto niets te halen valt: dashboardkastje open, en volledig zicht op de lege kofferbak.

Naar boven.