Home > Over Arval > Nieuws > Zakelijke primeurs in Parijs

Zakelijke primeurs in Parijs

Zakelijke primeurs in Parijs

woensdag, september 21, 2016

Op de Autosalon van Parijs, die van 1 tot 16 oktober aanstaande gehouden wordt, zijn ook weer de nodige zakelijke primeurs te zien. Wij zetten daarvan de belangrijkste voor u op een rijtje.

In de hoek van de Duitse sedans zien we als belangrijkste nieuwkomers de Audi A5 Sportback en BMW 5 Serie. De A5 Sportback is net als het vorige model weer interessant in de lease als stijlvolle sportieveling, met als bijzonderheid dat er ook een aardgasversie komt. De BMW 5 Serie bewijst zich al jaren als favoriet en dat gaat de nieuwe ook weer waar maken, met minder gewicht en nog meer rijplezier. Over de nieuwe 5 Serie is echter nog niet veel bekend, dus dat wordt een échte primeur op de Autosalon.

Betaalbare Koreanen

Ook in het B-segment is nieuws te melden en wel uit de Koreaanse hoek. Hyundai en Kia presenteren op de beurs respectievelijk hun nieuwe i30 en Rio. Beide auto’s richten zich op ‘value for money’ en zijn zuinig en relatief ruim. Met de nieuwe generatie zijn beide modellen weer een stukje volwassener geworden, waardoor ze eerder op de shortlist van de zakelijke rijder staan.

Elektrisch

Op elektrisch vlak zijn de Mercedes-Benz GLC Electric en Opel Ampera-e interessante nieuwkomers. Als volledig elektrische auto’s vallen ze ook in 2017 in een lagere bijtellingscategorie, namelijk die van 4%. De Ampera-e biedt daarnaast ook een actieradius die duidelijk groter is dan die van zijn concurrentie. In de praktijk zal de auto namelijk zo’n 300 kilometer ver komen, gelijk aan het theoretische bereik van de BMW i3.

SUV’s

De SUV is weer helemaal aan het opkomen. Er staan maar liefst drie nieuwe exemplaren op de beurs, allen van fabrikanten die zich hier nog moeten gaan bewijzen. Peugeot gooit de 3008 en 5008 in een SUV-vorm en Skoda presenteert de Kodiaq. Je zou ze kunnen zien als SUV-alternatieven voor de Skoda Superb, een auto die het op het moment al goed doet.

Exclusief

Als het wat exclusiever mag zijn, dan is de Porsche Panamera 4 E-Hybrid het overwegen waard. Deze nieuwe en relatief milieuvriendelijke versie van de Panamera wordt de goedkoopste in het aanbod, terwijl hij qua vermogen zeker niet onder doet voor de alleen op benzine of dieselgestookte varianten.

Labels: