Home > Over Arval > Nieuws > Volvo V90 gaat op avontuur als Cross Country

Volvo V90 gaat op avontuur als Cross Country

Volvo V90 gaat op avontuur als Cross Country

vrijdag, september 16, 2016
Volvo V90

De nieuwe Volvo V90 staat nog niet bij de dealer of de stoere variant stelt zich al voor. Maak kennis met de V90 Cross Country, bedoeld voor liefhebbers van avontuur en luxe.

Volvo maakt het leveringsprogramma van de V90 steeds veelzijdiger. Na de introductie van de nieuwe Estate was het kort daarna al tijd voor de sportief getinte versie, de V90 R-Design met sportonderstel. Vandaag zoeken de Zweden het hogerop met de V90 Cross Country. Dit model is in feite de opvolger van de XC70 en hij komt zo’n twintig jaar na de introductie van de eerste Volvo met Cross Country-badge, de V70.

Traditiegetrouw omvat de stoere jas bij Volvo een iets grotere bodemvrijheid – hoeveel centimeter vertelt Volvo nog niet - en een offroadwaardig bumperpakket. De Zweden spreken ook van vierwielaandrijving maar het ligt niet in de verwachting dat AWD op elke motorisatie beschikbaar is, maar optioneel op de D4 diesel en standaard op de D5 diesel en T6 benzine.

Goed nieuws is dat de V90 Cross Country al deze herfst in productie gaat. De eerste leveringen laten op zich wachten tot het voorjaar van 2017. Wat de stoere Zweed gaat kosten is nog niet bekend.

Labels: