Home > Over Arval > Nieuws > Volvo completeert 90-serie met V90 Cross Country

Volvo completeert 90-serie met V90 Cross Country

Volvo completeert 90-serie met V90 Cross Country

maandag, november 7, 2016

Nadat het doek van de Volvo V90 Cross Country is verwijderd, maakt Volvo de uitvoeringen en prijzen van de stoere Estate bekend. De nieuwste allroader is nu bestelbaar vanaf 62.495 euro.

Volvo maakt de 90-serie naar eigen zeggen compleet met de V90 Cross Country. Deze stoerdere versie van de V90 staat 60 mm hoger op zijn poten en heeft dezelfde bodemvrijheid als het model dat hij heeft opgevolgd, de XC70. Verder zorgt het gebruikelijke Cross Country-pakket ervoor dat de V90 er onverzettelijk uit ziet: bumperbeplating, grotere buitenspiegels, minimaal 18 inch lichtmetalen wielen en wielkastverbreders. Voor het eerst zijn die wielkastverbreders ook in carrosseriekleur uit te voeren.

Zoals het een avontuurlijke auto betaamt monteert Volvo standaard vierwielaandrijving. De Zweden combineren dat met de T5 of T6 benzinemotor, evenals de D4 of D5 diesels. Naast de hogere bodemvrijheid en AWD zorgt Hill Descent Control verder voor extra terreinvaardigheid.

Hoewel de eerste exemplaren pas in maart 2017 bij de dealer staan, is de V90 Cross Country nu bestelbaar. Prijzen beginnen bij 62.495 euro (D4 AWD) en 66.995 euro als het een benzine (T5) mag zijn, met netto bijtelling vanaf 463 euro per maand. Om het leveringsprogramma overzichtelijk te houden is de nieuwe telg in twee uitvoeringen beschikbaar: Cross Country en Cross Country Pro.

De eerste is gebaseerd op de Momentum-uitvoering van de reguliere modellen en de tweede vindt zijn basis in de Inscription-uitvoering. Zodoende wordt elke V90 Cross Country minimaal geleverd met 18 inch velgen, lederen bekleding, LED-koplampen, stoelverwarming en dakrails.

Labels: