Home > Over Arval > Nieuws > Updates voor de Volkswagen e-Golf

Updates voor de Volkswagen e-Golf

Updates voor de Volkswagen e-Golf

vrijdag, november 18, 2016
Volkswagen e-Golf

Nadat de gewone Golf een facelift heeft gekregen, krijgt de e-Golf nu ook enkele updates. Ook nu zit het nieuws vooral onderhuids, met onder andere een langere actieradius.

De facelift brengt voor de Volkswagen e-Golf een bijgepunt uiterlijk, maar het grootste nieuws zit onderhuids. Het belangrijkste nieuws voor veel mensen zal de langere actieradius zijn. Volgens de NEDC-cyclus komt de nieuwe e-Golf 300 kilometer ver op een volle accu. In de praktijk zal dit iets boven de 200 kilometer liggen. De langere actieradius is bereikt door het monteren van een nieuwe accu van 35.8 kWh. Ook is er een nieuwe on-board lader, waarmee de auto bij een gewone laadpaal in minder dan zes uur weer vol is. Met de optionele DC Fast Charging-lader kan de accu voor 80% geladen worden binnen een uur.

Krachtigere motor

Naast de langere actieradius is de e-Golf dankzij een nieuwe elektrische motor ook krachtiger geworden. Hij levert nu 134 pk en in 9,6 seconden zit je nu op de honderd kilometer per uur. De topsnelheid is verhoogd naar 150 km/h.

Verdere updates

Verder krijgt de e-Golf uiteraard dezelfde wijzigingen als de andere Golf-modellen. Dat betekent een nieuw infotainmentsysteem, nieuwe rijhulpsystemen waaronder Traffic Jam Assist en de Volkswagen Digital Cockpit. Die laatste wordt voor de e-Golf aangevuld met gegevens die specifiek voor de elektrische variant van toepassing zijn. Wanneer we de vernieuwde e-Golf op de markt kunnen verwachten wordt nog niet genoemd, maar het is te verwachten dat dat tegelijk met de andere Golf-modellen is. In dat geval staat hij in maart in de showroom en kunt u hem vanaf volgende maand alvast bestellen.

Labels: