Home > Over Arval > Nieuws > Toyota Prius nog zuiniger met stekker

Toyota Prius nog zuiniger met stekker

Toyota Prius nog zuiniger met stekker

donderdag, maart 24, 2016
Toyota Prius

De zuinigste auto zonder stekker heeft er een concurrent uit eigen huis bij, de Toyota Prius Plug-In Hybrid. Op de valreep van 2016 komt de tweede Prius variant naar Nederland met 15% bijtelling.

Toyota heeft de Prius Plug-In meer dan alleen een stekker gegeven. Zo is het accupakket groter waardoor een elektrisch rijbereik van 50 kilometer mogelijk is, bij snelheden van maximaal 135 km/u. Ook plaatsen de Japanners een klein zonnepaneel op het dak waarmee de klimaatregeling alvast zijn werk kan doen.

Opvallend is verder dat deze Prius-variant een eigen gezicht heeft gekregen. Zelfs de achterlichten zijn gewijzigd ten opzichte van de recent geïntroduceerde ‘gewone’ Prius hybride. Op de New York Auto Show werd de Prius Plug-In Hybrid als Prius Prime aangekondigd maar die naam krijgt hij in Nederland niet.

Eind dit jaar weten we wat de allerzuinigste Prius met een gemiddeld verbruik van 1.4 l/100km en slechts 32g/km CO2 moet gaan kosten. Hij kan dan direct de strijd aan met de Hyundai IONIQ, die ook als plug-in hybride verschijnt.

 

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44