Home > Over Arval > Nieuws > Stap in de nieuwe E-Klasse

Stap in de nieuwe E-Klasse

Stap in de nieuwe E-Klasse

Company News
vrijdag, december 11, 2015
Mercedes-Benz E-Klasse

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse trapt het jaar 2016 af met veel innovaties. Zowel op gebied van veiligheid en comfort zet de nieuwe modelgeneratie weer enkele stappen vooruit. In een aantal opzichten is de nieuwe E-Klasse zelfs grote broer S-Klasse de baas!

 

Ondanks dat vaak alle ogen gericht zijn op de hightech S-Klasse, neemt de E-Klasse zo nu en dan graag het stokje over. Totdat het vlaggenschip van de Duitsers een facelift krijgt, is de nieuwe E-Klasse die in januari het licht ziet de vaandeldrager van veiligheid en comfort.

 

Vingerbewegingen

Het interieur van de E-Klasse straalt ten opzichte van zijn voorganger veel meer elegantie uit. Mercedes maakt plaats voor twee 12.3 inch schermen die naast elkaar zijn geplaatst. Bijzonder is dat De Duitsers niet kiezen voor een aanraakscherm of vingerbewegingen in de lucht - zoals de nieuwe BMW 7 Serie die heeft. Mercedes houdt vast aan de COMAND-pad in de middenconsole, spraakbesturing en maakt de blits met touch-control toetsen op het stuur. Zo kun je het infotainmentsysteem nog beter bedienen zonder je handen van het stuur te halen.

 

Active Lane Change Assist

Als het om de uitrusting gaat heeft de S-Klasse natuurlijk veel opties waar je van kunt dromen. De E-Klasse heeft toch twee primeurs in huis, waaronder de Burmester 3D audio met vier dakspeakers en nog slimmere LED-koplampen die in alle weersomstandigheden nog meer licht bieden, mede dankzij de gedeeltelijke grootlichtfunctie en elektronisch gestuurde bochtverlichting. Das beste oder nichts. Ook maakt de Active Lane Change Assist zijn debuut waarmee de auto zelf van rijstrook kan wisselen.

 

Nieuwe motoren

Tenslotte beleeft de nieuwe E-Klasse zijn debuut met nieuwe diesel- en benzinemotoren, zowel vier- als zescilinders. De zescilinderdiesel vindt op termijn ook zijn weg naar de S-Klasse, terwijl de plug-in hybride genen van de S-Klasse ook in de E-Klasse aan de slag gaan. Op de Detroit Auto Show in januari 2016 doet Mercedes het hele boekje open.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44