Home > Over Arval > Nieuws > Smart onthult electric drive modellen

Smart onthult electric drive modellen

Smart onthult electric drive modellen

maandag, september 26, 2016

De smart fortwo en forfour zijn al enige tijd een feit en vandaag is het moment om de nieuwe generatie met elektrische aandrijving te onthullen. Ze staan begin 2017 in de showroom met een grotere actieradius dan het huidige model.

 

Smart gaat groots van start met de introductie van de fortwo, fortwo cabrio en forfour met elektrische aandrijving. Het trio maakt onder de kap gebruik van een 81 pk sterke elektromotor die 160 Nm trekkracht levert. Gevolg: een 0-100 sprinttijd van 11.5 tot 12.7 seconden en 130 km/u topsnelheid.

Eco-modus

Niet alleen het vermogen is hoger dan de voorgaande electric drive modellen van de fortwo, ook de actieradius ligt hoger. De techneuten claimen dat de elektrisch aangedreven modellen ongeveer 160 kilometer ver komen op een volle acculading, maar omdat deze waarde in de niet heel realistische verbruikscyclus tot stand is gekomen, moet je in de praktijk rekenen op circa 100 kilometer bereik. Nieuw is de Eco-functie waarmee er meer op de motor wordt afgeremd en remenergie wordt teruggewonnen. Dat laatste werkt adaptief via een radar, iets wat we ook al bij de elektrische Mercedes-Benz B-Klasse zagen.

Snelladen

Dankzij de snellader laadt de nieuwe generatie electric drive ook sneller dan ooit; in minder dan 45 minuten heeft de accu weer volledige lading en dat is twee keer zo snel dan voorheen. Via het gewone stopcontact neemt de lader 6 uur de tijd en met behulp van een wallbox is de accu na 3.5 uur al vol. De smart control app staat in verbinding met de auto en geeft altijd actuele informatie over de acculading op afstand. Daarmee is het ook mogelijk alvast de klimaatregeling in te schakelen.

Introductie

Smart presenteert de fortwo en forfour electric drive op de Autosalon van Parijs in oktober. Begin 2017 vinden de eerste exemplaren hun weg naar de showroom.

Labels: