Home > Over Arval > Nieuws > Slim autorijden met BMW Connected

Slim autorijden met BMW Connected

Slim autorijden met BMW Connected

dinsdag, augustus 23, 2016
BMW

Als het aan BMW ligt, kent de koppeling tussen de smartphone en de auto bijna geen grenzen. Het nieuwe BMW Connected geeft nog meer informatie en speelt in op de te rijden route. Na introductie in Amerika is het nieuwe systeem nu ook operationeel in Nederland.

BMW had met ConnectedDrive al de eerste stap gezet naar de koppeling van een smartphone aan een auto. Het nieuwe BMW Connected - een app voor iPhones en later ook Android-toestellen - gaat nog een stap verder door te anticiperen en mee te denken met de bestuurder en zijn gelande routes.

Zo kan de applicatie je een herinnering geven op smartphone of smartwatch dat het tijd is om te vertrekken, rekening houdend met de verkeerssituatie en - voor de BMW i modellen - de laadtoestand van de accu. Hiervoor is het systeem gekoppeld aan de agenda van de gebruiker, maar het kent ook een zelflerende functie voor veel voorkomende routes, zoals woon-werkverkeer.

BMW Connected stuurt desgewenst automatisch de bestemming naar het navigatiesysteem van de auto. Eenmaal op de bestemming gearriveerd biedt BMW ‘Last Mile Navigation’, bijvoorbeeld vanaf de parkeerplaats naar de werkelijke eindbestemming. Ondertussen is het ook mogelijk alvast collega’s of andere relevante te informeren over de aankomst; dit doet BMW Connected per SMS.

Labels: 
Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44