Home > Over Arval > Nieuws > Skoda betreedt SUV-wereld met Kodiaq

Skoda betreedt SUV-wereld met Kodiaq

Skoda betreedt SUV-wereld met Kodiaq

vrijdag, september 2, 2016
Skoda Kodiaq

De nieuwe Skoda Kodiaq is de eerste telg van een nieuwe reeks SUV-modellen. Hij ziet het licht als vijf- en zevenzitter en heeft naast heel veel ruimte ook veel slimmigheden voor praktisch gemak. 

Met een lengte van 4.70 meter is de nieuwe Kodiaq niet veel langer dan een Octavia, maar ondertussen biedt hij als SUV wel nog meer ruimte voor passagiers en bagage. Het interieur biedt optioneel plaats aan een derde zitrij, terwijl de tweede zitrij in lengte te verschuiven is. Afhankelijk van de opstelling varieert de bagageruimte van 720 liter tot maar liefst 2065 liter.

Zoals het een Skoda betaamt kom je binnenin nog veel meer slimmigheden tegen, zoals een paraplu in de voorportieren, automatische deurrandbeschermers, draadloos laden voor smartphones, elektrisch bediende kindersloten en hoofdsteunen met slaapstanden. Voor onderweg trakteert Skoda voor het eerst op nieuwe infotainment waarbij de auto ook verbonden is met de Skoda Connect app. Verder beleeft een surround camera zijn debuut, staat adaptieve demping en dito cruise control op de optielijst en kan de aanhanger veilig ‘aan de haak’ met Tow Assist.

Het leveringsprogramma van de nieuwe Kodiaq vangt begin 2017 aan met de 1.4 TSI (125/150 pk), 2.0 TSI (180 pk) en 2.0 TDI (150/190 pk). De sterkste motorvarianten hebben altijd vierwielaandrijving en komen met de nieuwste DSG-7 automaat voorrijden. Een plug-in hybride komt er voorlopig niet. Die eer komt toe aan de Skoda Superb in 2019.

Hoewel nog niet bekend is wat de Kodiaq moet gaan kosten, is wel bekend dat de uitvoeringen Active, Ambition en Style in de prijslijst komen te staan. Tot slot zijn later de Scout en de meest luxueuze L&K-uitvoering beschikbaar.

Labels: