Home > Over Arval > Nieuws > Seat Leon opgefrist met facelift en meer

Seat Leon opgefrist met facelift en meer

Seat Leon opgefrist met facelift en meer

donderdag, oktober 20, 2016

Het is nog niet het populairste jongetje van de klas maar dat gaat misschien wel veranderen. Seat heeft de Leon een subtiele opfrisser gegeven. De introductie vindt begin 2017 plaats maar we blikken alvast vooruit.

De Leon was altijd al behoorlijk bij de tijd met moderne infotainmentsystemen, ruime motorenkeuze en optionele LED-koplampen. Met de facelift brengt Seat de compacte middenklasser naar een hoger plan met verbeterde afwerking van het interieur, meer geluidsisolatie, een nieuw Seat Connect infotainmentsysteem met nog minder knoppen en sfeerverlichting. In de middentunnel is nu plaatsgemaakt voor een elektrisch bediende handrem.

Over verlichting gesproken; de vernieuwde Leon kan nu naast LED-koplampen ook rekenen op LED-achterlichten en -knipperlicht. Verder staat het veiligheidspakket op een hoger niveau met de komst van de Traffic Jam Assist, die samen met Lane Assist en de adaptieve cruise control de Leon binnen de wegbelijning houdt tot 60 kilometer per uur. Handig voor in de files! De zintuigen van de verkeersbordherkenning zijn eveneens aangescherpt.

Wanneer de Seat Leon eind 2016 bestelbaar is en begin volgend jaar in de showroom staat, vermeldt de prijslijst vier uitvoeringen: Reference, Style, FR en Excellence. Die laatste is nieuw in het Leon-gamma en staat luxe op de ladder met extra chromen carrosseriedetails, LED-verlichting in het interieur en keyless entry. Voor elke Leon heeft Seat met de facelift een vernieuwde neus en bumperset in petto, maar de verschillen zijn subtiel. Wat de Leon in 2017 gaat kosten is nog niet bekend.

Labels: