Home > Over Arval > Nieuws > Renault Mégane laat zich zien

Renault Mégane laat zich zien

Renault Mégane laat zich zien

Company News
maandag, november 2, 2015
Renault Mégane

Officieel stond zijn onthulling pas voor volgende week gepland, maar hier is hij al, de nieuwe Renault Mégane.

 

Populair

Het was een van de populairste leaseauto’s van de afgelopen jaren, de Renault Mégane. Dat succes had hij te danken aan 14% bijtelling. De nieuwe moet het vooral hebben van zijn nieuwe design.

 

Hij is 2,5 centimeter lager en heeft een fors grotere spoorbreedte dan zijn voorganger. De wielbasis groeide met 2,8 centimeter, zodat achterpassagiers meer beenruimte hebben. De nieuwe Mégane is overduidelijk familie van de Talisman, die recent gepresenteerd werd. Aan de voorkant zien we het grote Renault logo terug, met de kenmerkende vorm van de koplampen en dagrijverlichting. Aan de achterkant is de Mégane ook zeer herkenbaar dankzij achterlichten die bijna tot het midden van de auto lopen.

 

GT Line

Direct bij de lancering, begin volgend jaar, wordt de Mégane ook leverbaar als GT. Zo extreem als een RS wordt hij niet, maar met 18 inch lichtmetalen wielen, een andere voorbumper met grotere koelopeningen en een diffuser achter oogt hij behoorlijk sportief.

 

Motoren

Renault heeft nog niets bekendgemaakt over de motoren, maar het is niet moeilijk daar een gooi naar te doen. Zo zal hij onder meer een 1,2 liter driecilinder turbomotor gaan krijgen en ook een 200 pk sterke versie van de 1,6 liter viercilinder turbomotor. Dieselen kan met 130 pk en 160 pk en waarschijnlijk later ook nog met een 110 pk sterke dieselmotor.

 

IAA

Volgende week onthult Renault de auto officieel op de IAA in Frankfurt. Tegen die tijd verwachten wij ook alle technische gegevens van de nieuwe Mégane.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44