Home > Over Arval > Nieuws > Plug-in hybride krachtpatser: Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Plug-in hybride krachtpatser: Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Plug-in hybride krachtpatser: Porsche Panamera 4 E-Hybrid

vrijdag, september 9, 2016
Porsche Panamera

De nieuwe Porsche Panamera is nu ook bestelbaar als plug-in hybride. De stekkerversie krijgt standaard vierwielaangedreven en mag zich de ‘voordeligste’ Panamera uit het gamma noemen. Hij kost 114.700 euro.

Porsche kiest voor een nieuwe aandrijflijn in de Panamera 4 E-Hybrid waarmee de sportlimousine nog sneller reageert en meer EV-capaciteiten heeft. Aan de basis staat een nieuwe 2.9 V6 bi-turbo motor en een elektromotor uit de 918 Spyder, samen goed voor 462 pk. Dat de sprinttijden daarmee voorbeeldig zijn, bewijzen de harde cijfers. Van 0-100 km/u vliegt hij in 4.6 seconden, terwijl de topsnelheid 278 km/u bedraagt.

In de elektrische modus komt de Panamera 4 E-Hybrid maximaal 50 kilometer ver bij een snelheid van maximaal 140 km/u. Zijn grotere (maar niet zwaardere) accupakket is afhankelijk van de laadsnelheid in 3.6 tot 5.8 uur opgeladen.

De Porsche Panamera 4 E-Hybrid is vanaf nu bestelbaar voor 114.700 euro en staat in april 2017 bij de dealer. Net als elke andere auto met verbrandingsmotor valt de stekkerversie dan in de 22% bijtellingscategorie, maar feit is wel dat de plug-in hybride de laagste catalogusprijs heeft binnen het gamma van de Panamera.