Home > Over Arval > Nieuws > Opel presenteert de nieuwe Insignia

Opel presenteert de nieuwe Insignia

Opel presenteert de nieuwe Insignia

maandag, december 12, 2016
Opel Insignia

Opel heeft het doek getrokken van de volledig nieuwe Insignia. Opels nieuwe vlaggenschip is meer premium dan ooit en voorzien van de laatste Opel-technologieën. In het tweede kwartaal van 2017 staat de auto in de showrooms. De nieuwe Opel Insignia is een volledig nieuw ontwikkeld model. Dankzij de toepassing van lichtere materialen is de auto tot 175 kg lichter dan het vorige model. Het FelxRide-onderstel is verbeterd en samen met de rijstanden Standard, Sport en Tour zorgt dat voor een beter rijgedrag. Ook een nieuwe ontwikkeling is de vierwielaandrijving met torque vectoring voor meer grip. In combinatie met de vierwielaandrijving is er ook een nieuwe achttrapsautomaat.

Comfort

Het interieurcomfort is verhoogd met onder andere AGR-gecertificeerde voorstoelen met massagefunctie. De stoelen zijn ook geventileerd en hebben een geheugenfunctie. Achterin kunnen de zitplaatsen (behalve de middelste) worden verwarmd. De langere wielbasis zorgt voor meer beenruimte voor de achterpassagiers. In de bagageruimte past 490 tot 1.450 liter aan bagage.

Verbonden

Het dashboard is meer op de bestuurder gericht en voorzien van de nieuwste versie van Opel OnStar en het IntelliLink-infotainmentsysteem. Dat systeem is verder voorzien van een Wi-Fi-hotspot voor maximaal zeven apparaten. Via Apple CarPlay kunnen smartphones verbonden worden met het systeem. Als de smartphone leeg is, kan deze met inductieladen weer worden opgeladen.

Veiligheid

Op gebied van veiligheid en rijhulpsystemen is de nieuwe Insignia uitgerust met onder andere verbeterde IntelliLux LED-matrixverlichting, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, een head-up display en een actieve motorkap voor extra voetgangersveiligheid.

Introductie

In het tweede kwartaal van 2017 staat de nieuwe Insignia in de showrooms. Op de Autosalon van Genève in maart is de auto voor het eerst live te bekijken. Informatie over de uitrustingsniveaus, motoren, prijzen en de stationvarianten Sports Tourer en Country Tourer wordt in de tussentijd bekendgemaakt.

Labels: