Home > Over Arval > Nieuws > Opel Insignia opgewaardeerd tot Insignia Grand Sport

Opel Insignia opgewaardeerd tot Insignia Grand Sport

Opel Insignia opgewaardeerd tot Insignia Grand Sport

woensdag, oktober 26, 2016

In de populaire middenklasse gaat de Volkswagen Passat al enige tijd aan de leiding. Opel wil daar wat aan veranderen met de komst van de nieuwe Insignia Grand Sport, de opvolger van de Insignia die alweer uit 2009 stamt.

Opel geeft de Insignia een omvangrijke update. Niet alleen in de premium positionering, maar ook in formaat. Het nieuwe model is ruim vijf centimeter langer dan zijn voorganger en heeft negen centimeter meer wielbasis dankzij de nieuwe technische basis van het model. Het nieuwe DNA maakt de nieuwe Insignia Grand Sport ook tot 175 kg lichter en dat is weer goed voor de rijeigenschappen en het brandstofverbruik.

Om zijn debuut op de Autosalon van Genève in het voorjaar van 2017 aan te jagen, zien we vandaag de eerste beelden van een prototype. Het betreft de vijfdeursversie maar dat laat onverlet dat Opel ook nog een sedan en een stationwagon op de agenda heeft staan. De designers laten de Insignia Grand Sport nog even onder de pet vanwege een dikke laag camouflage, maar de Opel Monza Concept car geeft in ieder geval al een duidelijke verwijzing naar het eindresultaat. Wordt vervolgd!

 

Labels: