Home > Over Arval > Nieuws > Opel Astra Sports Tourer flink afgevallen

Opel Astra Sports Tourer flink afgevallen

Opel Astra Sports Tourer flink afgevallen

Company News
dinsdag, november 3, 2015
Opel Astra Sports Tourer

Hij heeft exact dezelfde afmetingen, maar is wel maximaal 200 kg afgevallen. Opel stelt de nieuwe Astra Sports Tourer voor. De stationwagon beleeft zijn primeur op de beurs in Frankfurt.

 

Afvalkuur

De Opel Astra Sports Tourer staat op hetzelfde platform als de nieuwe Astra hatchback. Dat betekent dat er veel meer lichte materialen zijn gebruikt. Met resultaat. Het scheelt in het meest extreme geval zo’n 200 kg. Maar zelfs de basisuitvoering weegt met 1.263 kg - inclusief bestuurder - precies 130 kg minder dan voorheen. Niet alleen goed voor de prestaties, ook voor het verbruik. Bovendien laat het nieuwe platform meer ruimte over voor het interieur; de bagageruimte neemt toe tot 1630 liter.

 

Motoren

Opel gaat de Astra Sports Tourer leveren met dezelfde motoren als de Astra hatchback. Dat betekent dat een 1,0 liter driecilinder turbomotor met 105 pk voor de aftrap zorgt en de 1,6 liter viercilinder turbomotor met 200 pk het programma afsluit. Ertussen vinden we ook diesels die volgend jaar, wanneer de auto op de markt komt, goed zullen zijn voor 21% bijtelling.

 

Meer

De afvalkuur betekent overigens niet dat de Astra Sports Tourer minder luxe uitgerust is. Integendeel zelfs, want hij is nu leverbaar met een elektrische achterklep, Opels OnStar infotainmentsysteem met Apple CarPlay, Android Auto en Wifi, veelvoudig verstelbare voorstoelen, Matrix LED koplampen en een compleet arsenaal aan hulpsystemen. Denk aan alles van een rijbaanassistent tot een systeem dat een ongeluk kan voorkomen tot snelheden van 40 km/h.

 

December

De Astra Sports Tourer komt begin volgend jaar op de markt en is vanaf december dit jaar te bestellen. Volgende week is hij te zien, samen met de hatchback, op de Opel stand op de IAA in Frankfurt.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44